Selecteer een pagina
Edward Groot Lipman nieuwe hoofdtrainer SV Reaal Dronten

22 januari 2024

Edward Groot Lipman nieuwe hoofdtrainer SV Reaal Dronten

PERSBERICHT | Edward Groot Lipman is met ingang van het nieuwe voetbalseizoen 2024-2025 de nieuwe hoofdtrainer van SV Reaal Dronten. De club heeft daarmee een Dronter trainer binnengehaald die met Reaal de volgende stappen wil gaan zetten. De club en trainer zijn een overeenkomst voor 1 seizoen aangegaan.

De ambitie om een stabiele 3e- klasser te worden, is nog steeds aanwezig bij Reaal. Vanwege de verzwaarde degradatieregeling die de KNVB de afgelopen 2 seizoenen doorvoerde, is de 4e klasse een zwaardere klasse geworden, waardoor Reaal zichzelf iets meer tijd gunt om deze ambitie waar te maken. “Minstens de helft van de ploegen in de huidige 4e klasse voetbalden 2 jaar geleden nog in de 3e klasse. Dat geeft aan dat het niveau van de 4e klasse hoger ligt, zoals natuurlijk ook bedacht was met de plannen voor de voetbalpiramide vanuit de KNVB”, volgens voorzitter voetbalzaken Vincent Zaal.

Edward maakte deel uit van de gouden generatie voetballers van BAS uit Biddinghuizen. Deze voetballers wisten met BAS 1 3x op rij kampioen te worden. Naar zijn zeggen, is destijds ook de kiem gelegd voor zijn trainerschap. Toen vervolgens zijn eigen zoon ging voetballen, raakte het trainerschap in een stroomversnelling. Zijn ambities reikten echter verder dan BAS. Hij vertrok daarom naar CSV28 uit Zwolle om daar de JO17-1, JO19-1 en JO23-1, binnen een paar jaar tijd, naar diverse kampioenschappen te loodsen. Uiteindelijk maakte hij vorig jaar de stap naar het seniorentrainerschap door bij VV Hoonhorst in dienst te treden. En met succes. Tot op heden doet VV Hoonhorst 1 mee om de koppositie. De reisduur naar Hoonhorst valt hem echter tegen. Daarom heeft Edward besloten zijn trainerscarrière in het nieuwe voetbalseizoen dichter bij huis voort te zetten.

Edward staat voor attractief, herkenbaar en verzorgd voetbal. Een prestatiegerichte trainer derhalve, die daarbij niet voorbij gaat aan een verenigingsleven met familiesfeer, die Reaal zo kenmerkt. Zo zal hij zich ook gaan inzetten om trainers te begeleiden. “Naast aandacht voor de voetbaltechnische- en voetbal tactische ontwikkeling van spelers lever ik ook graag mijn bijdrage aan Reaals kernwaarden als respect, juiste mentaliteit, betrokkenheid en de sociale functie van de vereniging”, aldus Edward Groot Lipman.

Foto: © SV Reaal Dronten

Event Warmte & Energie 2024

Deel dit bericht!

Tip de redactie!
Scan de code