Selecteer een pagina
Onder het maaiveld

10 maart 2023

Eenmalige filmspecial in De Meerpaal: Onder het maaiveld

PERSBERICHT | Bekijk op zondag 19 maart de film ‘Onder het maaiveld’ in De Meerpaal en ontdek de ongeziene wereld onder onze voeten. De maatschappij staat op het punt om een grootse draai te maken in de geschiedenis van onze omgang met de natuur en onze bodem. We moeten wel. Boeren moeten om, consumenten moeten verstandiger leven, de industrie moet anders. Maar hoe pakken we dat aan? Deze film laat zien wat er in het groot moet gebeuren door te focussen op de wereld om ons heen en de fascinerende wereld direct onder onze voeten

De makers van De Nieuwe Wildernis en De Wilde Stad gaan ondergronds. De film Onder het maaiveld inspireert, verwondert en geeft inzicht in de bodem. Naast de wereld boven de grond bevolkt door planten, insecten, vogels en natuurlijk mensen, bevindt zich een tweede wereld: een ondergrondse gemeenschap van wortels, larven, wormen, schimmels, bacteriën, amoeben en geleedpotigen. Het bestaan van deze wereld zal niemand verrassen, maar dat al het leven in die microkosmos druk met elkaar communiceert, is ronduit verbazingwekkend. Er bevinden zich immers meer levende wezens in één theelepel gezonde grond dan dat er mensen op aarde zijn.

Kaarten voor deze filmspecial op zondag 19 maart (11.00 uur) bedragen € 6,50 en zijn verkrijgbaar via www.meerpaal.nl en via het Serviceplein van De Meerpaal.

Foto: © Miriam Burinke

Event Warmte & Energie 2024

Deel dit bericht!

Tip de redactie!
Scan de code