Selecteer een pagina
Eerste Festival Amateurkunst Dronten druk bezocht

20 september 2023

Eerste Festival Amateurkunst Dronten druk bezocht

PERSBERICHT | Honderden bezoekers hebben genoten van muziek, dans, theater en beeldende kunst tijdens het eerste Festival Amateurkunst Dronten in De Meerpaal. Het festival afgelopen zaterdag werd gehouden om inwoners kennis te laten maken met de verenigingen in hun gemeente. Die verenigingen hebben zich gepresenteerd op een informatiemarkt. Daarnaast zijn er optredens geweest van onder meer koren en hebben bezoekers deelgenomen aan workshops. Kinderen hebben instrumenten uitgeprobeerd in een muzikale speeltuin.

Luisteren en meedoen
Met een speciaal openingslied van het koor ’n Lach en ’n Traan werd Festival Amateurkunst Dronten geopend. Diverse andere koren namen daarna het stokje over, maar ook hebben bezoekers mooie dans- en toneeluitvoeringen ervaren en geluisterd naar orkesten. Verder was er de gelegenheid om vragen te stellen aan leden van diverse verengingen. En dan kon er nog deel worden genomen aan workshops binnen de disciplines dans, beeldende kunst, theater en muziek. Het festival is afgesloten door een presentatie van een bijzonder schilderproject waaraan jongeren van het asielzoekerscentrum in Dronten deel hebben genomen.

Leden en vrijwilligers werven
Het aanbod aan kunstverenigingen in de gemeente Dronten is zeer divers, maar de verenigingen zijn mede door corona wat in de vergetelheid geraakt. Festival Amateurkunst Dronten heeft de verenigingen in de spotlights gezet. Nieuwe leden en vrijwilligers zijn altijd welkom en dat werd nog eens extra benadrukt tijdens het festival.

Gids Amateurkunst
Tijdens Festival Amateurkunst Dronten is ook het eerste exemplaar van de Gids Amateurkunst uitgereikt. Siert Jan Lap, wethouder van Kunst & Cultuur, heeft deze in ontvangst genomen. In de gids presenteren alle kunstverenigingen uit de gemeente zich en staan tevens de contactgegevens. De lezer krijgt een goed beeld van het karakter van elke vereniging. De gratis gids is af te halen bij het Serviceplein in De Meerpaal.

Foto: © De Meerpaal

Event Warmte & Energie 2024

Deel dit bericht!

Tip de redactie!
Scan de code