Selecteer een pagina
EHBO vereniging Dronten, Swifterbant en Biddinghuizen slaan handen ineen

22 april 2023

EHBO vereniging Dronten, Swifterbant en Biddinghuizen slaan handen ineen

PERSBERICHT | De drie EHBO verenigingen uit Dronten, Swifterbant en Biddinghuizen organiseerden dinsdagavond 18 april gezamenlijk een grote oefening bij landbouwmechanisatie bedrijf Weevers in Swifterbant.

De grote oefening heeft als doel voor de EHBO-ers om hun vaardigheden in de praktijk te testen. Om de situaties zo echt mogelijk te laten lijken zijn er professionele Lotusslachtoffers aanwezig. Zij zijn getraind zijn om verwondingen te schminken en heel waarheidsgetrouw slachtoffers na te spelen. Zo komt deze oefening heel dicht in de buurt van de praktijk.

Tijdens de oefening waren er diverse situaties gesimuleerd waarin de EHBO’er hulp moest bieden aan de slachtoffers. Zo moesten er brandwonden worden behandeld en was er eerste hulp nodig bij botbreuken. Ook moesten de vaardigheden worden ingezet bij levensbedreigende situaties, er werd zelfs een auto-ongeluk nagebootst. Situaties die ook in het dagelijkse leven kunnen voorkomen. Tien groepen EHBO’ers hebben geoefend met samenwerken en het inschatten van de letsels. Wanneer is er een ambulance nodig of kan iemand naar de huisartsenpost? Hoe stel je ondertussen het slachtoffer ook nog gerust? Tijdens deze avond kwam alles aan bod.

Reactie deelnemer: “Een gave locatie en het was erg leuk en leerzaam. Ik heb een paar blunders gemaakt, maar die maak ik niet nog een keer.”

Zelf ook EHBO leren?
Kijk eens bij de lokale verenigingen www.ehbodronten.nl of www.ehbo-biddinghuizen.nl

Foto: © Marlous de Klerk, EHBO Vereniging Dronten

Event Warmte & Energie 2024

Deel dit bericht!

Tip de redactie!
Scan de code