Selecteer een pagina
Eindvoorstellingen Theaterschool Karakter in De Meerpaal

2 mei 2023

Eindvoorstellingen Theaterschool Karakter in De Meerpaal

PERSBERICHT | Het genre musical is populair in de Nederlandse theaters. Geen wonder dat er ook grote belangstelling is voor het zelf maken van en spelen in een musical. Bij Theaterschool Karakter van De Meerpaal merken ze dit ook. Er zijn meerdere musicalgroepen, in verschillende leeftijdscategorieën. Traditioneel wordt het musical cursusjaar afgesloten met een eindproductie. Het hoogtepunt van het jaar. Drie uitvoeringen zijn inmiddels geweest, nog drie te gaan. Publiek is van harte welkom.

Op zaterdag 1 april, na lang repeteren, schitterden als eerste de jongste theatertalenten van de theaterschool op het podium in De Meerpaal. De groepen Kids 1 (6+), Kids 2 (8+) en Jeugd (10+) lieten aan familie, vrienden en geïnteresseerden zien wat ze na een cursusjaar in hun mars hadden. Met drie voorstellingen op één dag, was het een drukte van jewelste. Met een groot applaus als beloning. Ook voor de docenten een jaarlijks hoogtepunt om te zien hoe de cursisten gegroeid zijn in hun samenspel, dans en zang, én als groep. In april, mei en juni staan nog meer uitvoeringen op het programma.

Zondag 16 april kon men een kijkje nemen bij de 55+ musicalgroep The Sound of Musical. Het spelen van een eindvoorstelling komt voor deze groep nog te vroeg, maar ze gaven wel een kijkje in hun keuken. Ze zijn namelijk op zoek naar leeftijdsgenoten die het leuk vinden om in het nieuwe seizoen mee te spelen en zingen. “Iedereen heeft onvermoede talenten. Je zult ervan versteld staan wat je kunt met enthousiaste en professionele begeleiding”, aldus een van de cursisten.

Zondag 14 mei is het de beurt aan de EindproduKtie van Musical Productiegroep Volwassenen en op zaterdag 17 juni sluiten de Jongeren hun cursusjaar af. Publiek is van harte welkom. Kaartverkoop via meerpaal.nl. Deze einduitvoeringen vormen ook een mooie gelegenheid om te kijken of aanmelden voor Theaterschool Karakter ook iets voor jou is voor aankomend cultureel seizoen. Medio mei start de inschrijving voor het nieuwe cursusjaar dat in september start.

Foto: © Theaterschool Karakter

Event Warmte & Energie 2024

Deel dit bericht!

Tip de redactie!
Scan de code