Selecteer een pagina
Elektriciteitshuisje Torenbosje wordt kunstwerk

25 februari 2023

Elektriciteitshuisje Torenbosje wordt kunstwerk

PERSBERICHT | Het Torenbosje is een bosje met een geschiedenis. Dit zeven hectare grote ‘bosje’ ligt halverwege Dronten en Elburg en dankt haar naam aan de olieboortoren die er van 1965-1968 stond. Het Torenbosje is een recreatief aantrekkelijk rustpunt aan de oostrand van Dronten.

Er is van alles te beleven en zien. Op het terrein staat ook een kleurloos elektriciteitshuisje. Om daar verandering in te brengen, werd een ontwerpwedstrijd uitgeschreven om er een waar kunstwerk van te maken, passend in de omgeving. Kinderen tussen 12 en 18 jaar werd gevraagd met ontwerpen te komen. De prijsvraag is mogelijk gemaakt door een bijdrage van het Geert Popkema Jeugdfonds.

Dinsdag 21 februari zijn uit alle inzendingen de winnaars bekend gemaakt in De Meerpaal. Op elke van de vier zijdes van het huisje komt een van de creaties. De jury heeft er bewust voor gekozen om alle elementen die het Torenbosje zo kenmerkend maken, terug te laten komen op de vier zijdes van het elektriciteitshuisje. De prijswinnaars zijn: Ceylin Yazir, Fleur Priem, Soraya van der Poel en Roos Klaver. Zij hebben een prijs ontvangen, verzorgd door De Meerpaal, Dorhout Mees, Jan Bakker en Beachclub NU. Samen met graffiti kunstenaar Gilbert Helder worden de kunstwerken aangebracht op de muren van het elektriciteitshuisje. Een ware metamorfose.

Foto: © De Meerpaal – Winnaars ontwerpwedstrijd Torenbosje. Mogelijk gemaakt door het Geert Popkema Jeugdfonds.

Event Warmte & Energie 2024

Deel dit bericht!

Tip de redactie!
Scan de code