Selecteer een pagina
Ervaar het openbaar vervoer

5 april 2023

Ervaar het openbaar vervoer

PERSBERICHT | Je wilt er graag op uit, maar lukt dat niet meer met de auto? Reis met het openbaar vervoer. Het is echter al een hele tijd geleden dat je met de bus of trein op pad bent geweest. Het reizen met het openbaar vervoer is de afgelopen jaren sterk veranderd. Hoe werkt dat nu eigenlijk? Tijdens een informatiebijeenkomst op woensdag 12 april, geven OV-ambassadeurs tussen 14.00 – 15.30 uur in FlevoMeer Bilbiotheek Dronten informatie over het reizen met bus en trein.

Ervaar het OV
OV-ambassadeurs zijn ervaren OV-reizigers die vrijwillig leeftijdsgenoten op weg helpen. Zij vertellen over de OV-chipkaart, tarieven, abonnementen, het plannen van een reis en het in- en uitchecken bij diverse vervoerders. Ook verstrekken zij informatiemateriaal. Deelname is kosteloos. Wees van harte welkom!

Proefreis
Aan het einde van de informatiebijeenkomst kunnen senioren zich aanmelden voor een proefreis. Tijdens de proefreis helpen de OV-ambassadeurs hen met het opladen van een OV-chipkaart of het kopen van een kaartje en het in- en uitchecken. Je reist in een kleine groep met leeftijdsgenoten en je krijgt hierbij persoonlijke uitleg.

Meer informatie
De Provincie Flevoland vindt het belangrijk dat senioren zo lang mogelijk zelfstandig kunnen reizen. Daarom maken zij het mogelijk dat OV-ambassadeurs gedurende het gehele jaar activiteiten organiseren in diverse gemeenten. Naast informatiebijeenkomsten en proefreizen, organiseren zij ook maandelijkse inloopspreekuren. Kijk op www.ervaarhetov.nl voor meer informatie en een overzicht van alle activiteiten. Voor vragen kunt u bellen met 038-4540130, of een e-mail sturen naar: ov-ambassadeur@ervaarhetov.nl.

Foto: © Ervaar het OV

Event Warmte & Energie 2024

Deel dit bericht!

Tip de redactie!
Scan de code