Selecteer een pagina
Extra aanvraagronde Fonds Leefbaar Platteland

5 augustus 2023

Extra aanvraagronde Fonds Leefbaar Platteland

PERSBERICHT | Het Fonds Leefbaar Platteland van provincie Flevoland krijgt een extra aanvraagronde. Inwoners, stichtingen en verenigingen hebben nu tot en met 15 oktober 2023 de tijd om subsidie aan te vragen. Eerst was de definitieve datum nog 31 juli 2023. Omdat er veel belangstelling is voor de subsidieregeling en er nog subsidiebudget beschikbaar is, komt er een extra aanvraagronde.

Van idee naar subsidieaanvraag
Hulp nodig bij het aanvragen van subsidie? Lique Hafkamp is projectcoördinator van het Fonds Leefbaar Platteland. Zij begeleidt mensen in het proces van idee tot en met het indienen van een subsidieaanvraag. Initiatiefnemers kunnen voor maximaal de helft van de totale kosten van hun idee subsidie krijgen. De subsidie is minimaal € 5.000,- en maximaal € 50.000,-. “Ik help initiatiefnemers met een idee graag om van hun idee een goede subsidieaanvraag te maken.” aldus Lique.

Succesvolle projecten
Een voorwaarde voor subsidie is dat inwoners betrokken zijn bij het idee, de uitvoering en de realisatie van het initiatief. Enkele voorbeelden van succesvolle projecten die al met behulp van het fonds zijn uitgevoerd:

  • Het opknappen van een speeltuin op Urk
  • Opvoeren van een openluchtvoorstelling in Zeewolde
  • Aanleggen trimroute in Biddinghuizen
  • Realisatie van een tuinspeelkamer in Tollebeek
  • Plaatsen van een klokkenstoel op de begraafplaats in Luttelgeest

Op de website van het fonds staan nog meer voorbeelden van initiatieven.

Subsidie aanvragen
Ook een idee dat bijdraagt aan de toekomst van het platteland van Flevoland? Dan kunt u dus nog tot en met 15 oktober 2023 terecht bij het Fonds Leefbaar Platteland. Hoe u subsidie aanvraagt, leest u in het provinciale loket. Onze projectcoördinator Lique helpt u graag bij het realiseren van uw idee. Zij is bereikbaar via 06 – 5017 8747 of leefbaarplatteland@flevoland.nl. Daarnaast organiseert zij tussen 29 augustus en 27 september 2023 wekelijks spreekuren. Ga naar de website van het fonds om u hiervoor aan te melden.

Over Fonds Leefbaar Platteland
Fonds Leefbaar Platteland is in juni 2021 opgericht voor Flevolanders. Met dit fonds ondersteunt de provincie leefbaarheidsinitiatieven voor een vitaal Flevolands platteland. Leefbaarheidsinitiatieven zorgen voor meer contact tussen groepen mensen en verbeteren daarmee de leefbaarheid in een buurt, dorp of gebied. Het gaat dus om initiatieven die de kwaliteit van het wonen in de dorpen en het buitengebied in Flevoland vergroten. De subsidie uit het fonds is daarom niet bedoeld voor de grotere steden zoals Almere en Lelystad. De rest van Flevoland komt er wel voor in aanmerking.

Foto: © Provincie Flevoland

Event Warmte & Energie 2024

Deel dit bericht!

Tip de redactie!
Scan de code