Selecteer een pagina
Ambulance

11 oktober 2023

Extra ambulancepost in Biddinghuizen

PERSBERICHT | GGD Flevoland realiseert in samenwerking met gemeente Dronten en de zorgverzekeraars een extra ambulancepost in Biddinghuizen, naast de al bestaande post in Dronten. De post wordt gevestigd aan de Korenmaaier 5 en is uiterlijk vanaf 1 november 2023 operationeel. Reden voor de extra opstelplaats is een gestage toename van het aantal ambulance-inzetten. Inwoners bellen steeds vaker een ambulance (landelijke trend), het aantal inwoners neemt toe en daarnaast is de standplaats in Elburg verplaatst naar ’t Harde waardoor de aanrijtijd langer zou zijn. Met de extra post brengen we zorgvraag en zorgaanbod beter in evenwicht.

Wethouder Lazise Hillebregt (Gezondheidszorg) van gemeente Dronten zegt: “We zijn erg blij met deze ambulancepost dicht bij onze inwoners. Het is altijd spannend als er een ambulance nodig is in een acuut geval. Door deze extra post is hulp snel ter plaatse”.

De RAV (Regionale Ambulance Voorziening) betrekt nu tijdelijk een pand aan de Korenmaaier, omdat deze daar snel te realiseren is. Dit pand is alleen niet ontworpen als standplaats voor een ambulance. Voor de lange termijn wordt daarom samen met de gemeente Dronten naar een goede plaats gezocht voor een vaste ambulancepost. De vergunning voor de tijdelijke optelplaats is aangevraagd. Gezien het belang voor de inwoners, mag de opstelplaats al zo snel als mogelijk is in gebruik worden genomen.

In Flevoland zijn er op dit moment verschillende ambulanceposten, waaronder in Emmeloord, Dronten en Lelystad. De posten werken onderling samen en ondersteunen elkaar indien nodig. Ook met ambulanceposten uit andere RAV-regio’s wordt nauw samengewerkt. In de basis staat er één ambulance 24/7 op Dronten en straks 8/7 één op Biddinghuizen, maar dat kan in de werkelijkheid per moment verschillen als gevolg van de actuele drukte en -als gevolg- actuele spreiding van vrije ambulances in de provincie.

Foto: © De DronterReporter

Event Warmte & Energie 2024

Deel dit bericht!

Tip de redactie!
Scan de code