Selecteer een pagina
Gemeentehuis

13 mei 2023

Extra geld voor coronagevolgen scholieren en sport- & culturele organisaties

PERSBERICHT | Op initiatief van Leefbaar Dronten heeft de gemeenteraad ingestemd met het voorstel om geld vrij te maken voor sociale ontmoeting tussen schooljeugd en ter dekking van financiële gevolgen door corona bij sport- en culturele organisaties. Het gemeentebestuur heeft de opdracht om voor de uitvoering in gesprek te gaan met de Drontense jeugd en ervaringsdeskundige jongerenwerkers. Voor vrijwilligersorganisaties komt er een eenvoudige subsidieregeling.

Volgens de fractie is er haast geboden om de lange termijn gevolgen voor de jeugd te beperken. In de raadsvergadering wees raadslid André Idzinga erop, dat het een feest of sportactiviteit kan zijn, maar dat het vooral iets van en voor jongeren moet worden. Dus echt iets dat samen met de jeugd bedacht moet worden. Om de sociale ontmoeting tussen Drontense jeugd en jongeren een extra impuls te kunnen geven wordt 100.000 euro vrijgemaakt, ongeveer 10 euro per scholier.

Voor sport- en culturele organisatie in de gemeente Dronten komt er een subsidieregeling om de financiële gevolgen van de coronamaatregelen tussen 2020 en 2022 te compenseren. De gevolgen voor de verenigingen zijn groot en dan vindt de partij het ook nodig om de beschikbare gelden voor dat doel te gebruiken. Niet alleen om aantoonbare verliezen te vergoeden, maar ook om te laten zien dat het gemeentebestuur naast de vrijwilligers staat en er ook in moeilijke tijden voor hen is. Voor de subsidieregeling heeft de gemeenteraad 250.000 euro vrijgemaakt.

Foto: De DronterReporter

Event Warmte & Energie 2024

Deel dit bericht!

Tip de redactie!
Scan de code