Selecteer een pagina
Feestelijke bijeenkomst voltooiing 30 appartementen in Swifterbant

30 april 2024

Feestelijke bijeenkomst voltooiing 30 appartementen in Swifterbant

PERSBERICHT | Een bijzonder nieuwbouwproject werd 17 april feestelijk afgerond: de bouw van 30 appartementen voor 55-plussers aan de Schutsluis in Swifterbant. In het gloednieuwe multifunctioneel centrum (MFC) De Kombuis, waarboven deze appartementen gelegen zijn, kwamen huurders, Jorritsma Bouw en Oost Flevoland Woondiensten (OFW) samen om de voltooiing van het bouwproject en de start van nieuwe woonjaren te vieren.

De 30 huurders ontvingen eind vorig jaar al de sleutels van hun nieuwe appartement, maar met de feestelijke afronding is gewacht tot ook het MFC gereed was. “Het aantal ouderen in Flevoland neemt de komende jaren snel toe en de meeste van hen willen het liefst in hun eigen dorp en buurt blijven wonen. Het is geweldig, en zeker niet vanzelfsprekend, om te zien hoe dat op deze plek gelukt is en de nieuwe appartementen een fijn en passend thuis bieden voor onze houdere huurders”, aldus Noek Pouw (directeur bestuurder OFW).

Henk Rozema (directeur Wonen Jorritsma Bouw): Natuurlijk zijn we enorm trots op het eindresultaat van dit project. Het is niet alleen een prachtig thuis geworden voor de bewoners, maar ook een plek voor verbinding en ontmoeting dankzij het MFC. De samenwerking met OFW en de gemeente Dronten verliep buitengewoon goed.”

OFW en Jorritsma wensen alle huurders veel woongeluk en harmonie in het prachtige Swifterbant.

Thuisgevoel
Tijdens de bijeenkomst konden huurders elkaar beter leren kennen en ontvingen ze een cadeau namens Jorritsma en OFW: de verfraaiing van de gallerijwanden door middel van kunst(schildering). Hiermee gaat OFW de komende tijd met de huurders aan de slag. Zo kunnen de huurders naast hun appartement straks ook het gebouw zich meer eigen maken, voor nog meer thuisgevoel. De aanwezige huurders reageeren enthousiast.

Ervaring en behoeften centraal
Ook werd stilgestaan bij het welzijn van de huurders. “We vinden het belangrijk om te luisteren naar de ervaringen van onze huurders om zo te verbeteren als dat nodig is”, aldus Denise Wolfs (Wijkbeheerder OFW). Door middel van smileys konden huurders hun tevredenheid over verschillende aspecten van hun nieuwe thuis en omgeving aangeven. Algemeen oordeel: tevreden en blij zijn de huurders met hun nieuwe plek. “Mooi ook dat er meteen voorstellen werden gedaan door huurders voor een maandelijks koffiemoment elkaar.”
Foto: © De DronterReporter

Event Warmte & Energie 2024

Deel dit bericht!

Tip de redactie!
Scan de code