Selecteer een pagina
Gebiedsregie gestart voor Swifterbant en Biddinghuizen

4 november 2022

Gebiedsregie gestart voor Swifterbant en Biddinghuizen

PERSBERICHT | De gemeente wil meer gaan werken vanuit vragen die in de dorpen leven. Daarom zijn twee gebiedsregisseurs aangesteld die werken voor de dorpen Swifterbant en Biddinghuizen. Het is een proef van een jaar. Als dit goed loopt dan starten we hier ook mee in Dronten volgend jaar.

Gebiedsregisseurs
Sinds 1 september zijn twee gebiedsregisseurs gestart voor de dorpen Swifterbant en Biddinghuizen. Ze zorgen voor verbinding tussen de twee dorpen en het gemeentelijk apparaat. Het doel is om de leefbaarheid, zowel fysiek als sociaal, te bevorderen. De gebiedsregisseurs zijn vraagbaak voor inwoners, dorpsbelangen en andere groepen in het dorp, ze halen op wat er speelt en vertalen dat in opgaven waar de gemeente samen met de dorpen aan kunnen werken. Ze organiseren de samenwerking en bewaken de voortgang.

De gebiedsregisseurs stellen zich graag voor.

Gebiedsregisseur Biddinghuizen: Martin Veldwijk
“Ik werk ruim 12 jaar voor de gemeente Dronten. Ik heb vooral gewerkt binnen het sociaal domein als beleidsmedewerker waar ik me bezig hield met jeugd-, sport en gezondheidsbeleid. De laatste twee jaar was ik ook het vaste aanspreekpunt voor het bestuur van Dorpsbelangen. Vanaf 1 september van dit jaar ben ik gebiedsregisseur voor Biddinghuizen en probeer ik samen met collega’s, wijkwethouder Lazise Hillebregt, partners en inwoners het leven in het mooie dorp Biddinghuizen nog mooier te maken dan het al is.
Ik ben iedere donderdagmiddag van 14.00 – 16.30 uur aanwezig in De Binding. Ik hoor graag van u wat er speelt in het dorp en waar we als gemeente iets kunnen betekenen voor Biddinghuizen. Verder ben ik bereikbaar via de mail m.veldwijk@dronten.nl of via de telefoon op 06 86 83 66 75.”

Gebiedsregisseur Swifterbant: Caro Hollebeek
“Per 1 sept 2022 ben ik begonnen als gebiedsregisseur voor Swifterbant. Ik vind het heel leuk om samen met mensen uit Swifterbant te kijken hoe het dorp een fijne plek is en blijft om te wonen en/of te werken. Met inwoners en collega’s binnen en buiten de gemeentelijke organisatie werk ik samen om dit voor elkaar te krijgen. Verder heb ik goed contact met wijkwethouder Peter Duvekot. Ik houd hem op de hoogte van wat er speelt op het gebied van de leefbaarheid.
Elke dinsdagmiddag van 15.00 – 17.00 uur ben ik aanwezig in De Steiger. Heeft u ideeën of vragen over de leefbaarheid van Swifterbant dan kunt u natuurlijk langskomen voor een gesprek. U kunt mij ook bellen of mailen. Ik ben bereikbaar op c.hollebeek@dronten.nl of op 06 57 21 17 67.”

Foto: © Gemeente Dronten

Event Warmte & Energie 2024

Deel dit bericht!

Tip de redactie!
Scan de code