Selecteer een pagina
Gemeente en MDF starten met ‘Piep zei de Muis’

26 juni 2023

Gemeente en MDF starten met ‘Piep zei de Muis’

PERSBERICHT | Vanaf september 2023 start de gemeente in samenwerking met MDF de kindertraining ‘Piep zei de Muis’. De training is gericht op kinderen van 4 tot 8 jaar die extra steun nodig hebben omdat zij thuis of in hun directe omgeving te maken hebben met spanningen en stress. Spanningen doordat een ouder of broer/zus ernstig (fysiek of mentaal) ziek is, verslaafd is of als er sprake is van een scheiding of ruzie.

Gemeente en MDF starten met dit traject, om een gezonde ontwikkeling van kinderen te stimuleren en het risico te verkleinen dat kinderen zelf later psychische problemen ontwikkelen. Wethouder Peter Duvekot: ‘Door kinderen ondersteuning te bieden, krijgen kinderen de aandacht en leren vaardigheden om makkelijker met de thuissituatie om te gaan.’

Piep zei de Muis
‘Piep zei de Muis’ helpt kinderen en hun ouders hoe ze om kunnen gaan met tegenslagen, om zo de veerkracht van een kind te vergroten. Naast plezier maken leren de kinderen ook dat gevoelens er mogen zijn. Iedere week vertelt Muis Piep de kinderen over moeilijke en verdrietige situaties die hij zelf meemaakt. Zo leren kinderen dat zij niet de enige zijn. Via spel en activiteiten leren zij hoe ze met moeilijke situaties om kunnen gaan. Er is veel aandacht voor het ontwikkelen van een positief zelfbeeld, omdat dat kinderen veerkrachtiger maakt.

Ouderbijeenkomsten
Het vergroten van de veerkracht van een kind kan niet zonder zijn/haar ouders. Zij zijn tenslotte de belangrijkste personen in het leven van hun kind. Ze spelen een grote rol in de ontwikkeling van een positief zelfbeeld. Wanneer een gezin moeilijke situaties meemaakt, heeft dit invloed op hoe kinderen zich ontwikkelen. In een aantal gesprekken en bijeenkomsten krijgen ouders tips en handvatten hoe zij hun kind hierbij kunnen helpen.

Training door MDF
De training wordt begeleid door twee vaste trainers Maaike de Kroon en Ilse de Sain. De training vindt plaats na schooltijd en wordt aangeboden door Maatschappelijke Dienstverlening Flevoland. Voor meer informatie of aanmelden kunt u contact opnemen met Maaike de Kroon 06 – 53759863 en Ilse de Sain 06 – 53759818. Aanmelden kan ook via de website van MDF: https://www.mdflevoland.nl/Piep-zei-de-muis

Foto: © Gemeente Dronten

Event Warmte & Energie 2024

Deel dit bericht!

Tip de redactie!
Scan de code