Selecteer een pagina
GEMEENTE, OFW en MDF starten met Voorzieningenwijzer

4 november 2023

Gemeente, OFW en MDF starten met Voorzieningenwijzer

PERSBERICHT | De gemeente, OFW en MDF hebben donderdagmiddag 2 november het startsein gegeven voor de Voorzieningenwijzer in Dronten. Het gaat om de website www.datgeldtvoormij.nl, die inwoners er op wijst voor welke toeslagen en/of financiële regelingen zij in aanmerking kunnen komen. Een gratis gesprek met een financieel adviseur van MDF is ook mogelijk. Het doel van dit initiatief is om armoede te bestrijden en ervoor te zorgen dat alle inwoners van de gemeente Dronten kunnen deelnemen aan de samenleving.

Wethouder Peter Duvekot: “Als gemeente vinden wij het erg belangrijk dat iedereen kan meedoen in de samenleving. We hebben daarbij ook veel aandacht voor het bestrijden van armoede. We constateerden dat inwoners soms in armoede leven, omdat niet alle regelingen bekend zijn. We willen er met de Voorzieningenwijzer voor zorgen dat meer inwoners de regelingen gaan benutten.”

Online ondersteuning via www.datgeldtvoormij.nl
Inwoners kunnen vanaf vandaag terecht op www.datgeldtvoormij.nl. Hier zijn alle landelijke en lokale regelingen ingevuld. De tool bestaat uit drie stappen:

  1. Checken van toeslagen en regelingen.
  2. Bekijken van de zorgverzekering en energiecontract.
  3. Aanvragen en overstappen.

Inwoners van de gemeente Dronten kunnen hiermee zelf eenvoudig hun financiële situatie bekijken en ontdekken of ze mogelijk geld mislopen.

Gratis adviesgesprekken beschikbaar
Om inwoners verder te ondersteunen, bieden de medewerkers van MDF een gratis adviesgesprek aan. Directeur-bestuurder Herma Hofmeijer: “Met de voorzieningenwijzer zetten we een nieuwe stap om inwoners te ondersteunen bij het krijgen waar ze recht op hebben en te besparen waar mogelijk. We zetten daarbij in op dienstverlening via de financiële spreekuren die de mensen al goed weten te vinden. Daar zitten collega’s die aanvullend getraind zijn voor de adviesgesprekken van de voorzieningenwijzer.”

Speciale actie voor OFW-huurders
OFW ervaart dat veel van haar huurders moeite hebben om zelf de weg te vinden in de (digitale) informatie van instanties. Daarom investeert OFW als pilot in het persoonlijk benaderen van 100 van haar huurders met de vraag of ze een persoonlijk adviesgesprek willen. Doel van OFW is dat deze huishoudens gemiddeld 500 euro besparen op jaarbasis. Na de pilot bekijkt OFW of het aantal van 100 huurders verder uitgebreid kan worden. Noek Pouw (OFW): “Met deze actie willen we leren over de bereidheid van mensen om mee te doen en natuurlijk of het ook echt leidt tot besparingen voor onze huurders. Dat geeft ons belangrijke input om mensen nog beter te informeren en te helpen, zodat ze geen geld mislopen waar ze recht op hebben en vaak hard nodig hebben.”

Foto: © Fotostudio Wierd

Event Warmte & Energie 2024

Deel dit bericht!

Tip de redactie!
Scan de code