Selecteer een pagina
Gepensioneerden in Flevoland vullen deel arbeidskrapte in

30 oktober 2023

Gepensioneerden in Flevoland vullen deel arbeidskrapte in

PERSBERICHT  | Deze tijd vraagt de arbeidsmarkt om flexibele en betaalbare oplossingen en De Pensionado’s komen met een oplossing die eigenlijk zo voor de hand ligt, maar waar nog te weinig gebruik van wordt gemaakt.

De Pensionado’s uit Dronten begrijpen de behoefte aan betaalbare en flexibele oplossingen en bieden bedrijven in Flevoland de kans om gemotiveerde gepensioneerden in te zetten voor werkzaamheden waarvoor de eigen vakmensen wellicht te duur zijn. Cor Spronk, eigenaar van De Pensionado’s, noemt hiervan een voorbeeld: “Stel, tijdens het sleutelen kom je erachter dat een onderdeel van je machine stuk is en dat je dat onderdeel even op moet halen uit Zwolle. Wie gaat deze dan halen? Jouw monteur? Jij zelf? Beide zijn er eigenlijk te duur voor om daarvoor in de auto te stappen. En je hebt wel wat anders te doen toch? Juist. Juist dit is zo’n klus die je beter door een gepensioneerde van De Pensionado’s zou kunnenlaten doen. Zodat jij en jouw monteur de dingen kunnen doen die jullie alleen kunnen doen.”

Jobcarving is een belangrijk aspect van De Pensionado’s, waarbij er eens duidelijk naar de taken van alle medewerkers wordt gekeken. Welke werkzaamheden moeten echt door de medewerker zelf gedaan worden en welke kunnen ook prima door een gepensioneerde gedaan worden. Veelal zullen dit taken zijn die niet direct ingebed zijn in het bedrijfsproces. Dus vaak taken die misschien wel helemaal niet een op een bij de functie horen. Daarom kunnen die taken vaak heel goed, en veel goedkoper, uitgevoerd worden door een gepensioneerde.

Spronk is enthousiast: “We geloven sterk in de waarde van fitte en vitale gepensioneerden op de arbeidsmarkt. Onze doorwerk-regeling biedt hen de mogelijkheid om als een soort freelancer te werken zonder de administratieve lasten van een eigen bedrijf. Wij regelen de administratie richting de Belastingdienst, waardoor het voor bedrijven eenvoudig wordt om gemotiveerde, betaalbare en flexibele arbeidskrachten in te zetten.”

Voor meer informatie over De Pensionado’s en de beschikbaarheid van gepensioneerden in Flevoland, kunt u terecht op website van De Pensionado’s of neem direct contact op via 088-0887850 of cor@depensionados.nl.

Foto: © De Pensionada’s

Event Warmte & Energie 2024

Deel dit bericht!

Tip de redactie!
Scan de code