Selecteer een pagina

15 november 2022

Geplande video met minister Hugo de Jonge eindigt in mailcontact

Hugo de Jonge, minister voor Volkshuisvesting en Ruimtelijke Ordening, was maandag 3 oktober te gast in Flevoland. Gedeputeerde Cora Smelik heeft samen met andere afgevaardigden de minister rondgeleid in de provincie. Aan het eind van deze dag was een persmoment gepland bij de Boerderijwinkel Odin Almere Vliervelden. De dag was erg vol gepland en de minister kwam niet meer toe aan het bezoek bij Odin.

Aansluitend heb ik de minister gemaild of ik de vragen alsnog zou kunnen stellen. Daar reageerde de minister positief op. Hieronder vinden jullie mijn vragen terug, met daarbij de antwoorden gegeven door minister Hugo de Jonge. Het was op dat moment jammer dat ik de minister niet meer voor de camera kreeg om mijn vragen te stellen. Er komt in de toekomst vast nog wel een ander moment! Nu wens ik je veel plezier bij het lezen van onderstaand interview.


  • Tijdens een bezoek aan Lelystad in februari dit jaar heeft u gezegd dat u Lelystad gaat helpen met de bouw van minimaal 1000 woningen per jaar. Inmiddels wordt er ook een getal van 40.000 woningen in twintig jaar genoemd. Heeft u ook zulke plannen voor Dronten op de plank liggen?
  • Vorige week was u ook in Dronten. Kunt u daar iets meer over vertellen?
  • Oud-burgemeester Aat de Jonge is uw oom, u kent Dronten dus goed. Waar zouden de woningen gebouwd moeten worden voor Dronten? Er staan immers veel windmolens.
  • Strikvraag: Weet u welke dorpen nog meer bij de gemeente Dronten horen?

Samen met allemaal bestuurders was ik inderdaad op bezoek in Dronten en op andere plekken in Flevoland. En ik was in die provincie omdat die eindeloos veel mogelijkheden heeft. Dit stuk land is namelijk ooit ingepolderd om plaats te maken voor de grote vraag naar ruimte. En nu loopt men daar weer in voorop. Met de bestuurders heb ik het gehad over de economie, landbouw, natuur, het water en natuurlijk over wonen.
Ondanks dat ik Dronten inderdaad goed ken, vind ik het allerbelangrijkste dat de mensen en de bestuurders uit Dronten en Flevoland zelf goed nadenken over waar ze huizen gaan bouwen, en zoals je goed ziet moet je daar rekening houden met heel wat zaken.
En met Dronten erbij geteld zijn er volgens mij vijf kernen!

  • Voor u minister voor Volkshuisvesting en Ruimtelijke Ordening werd was u minister van Volksgezondheid, Welzijn en Sport en later ging u ook over de aanpak van Corona. Wat vindt u leuker, Volksgezondheid, Welzijn en Sport of Volkshuisvesting en Ruimtelijke Ordening?

De baan die ik deed en nu doe hebben alles te maken zo goed mogelijk oplossingen te bedenken en daarmee mensen te helpen. Daar kreeg ik energie van in mijn vorige baan en nu ook weer!

  • En dan heb ik nog één vraag naar aanleiding van de berichtgeving afgelopen weekend: Je hoort veel over bedreigingen van onder andere politici, hoe ervaart u dat?

Dat is heel vervelend. Niet veilig over straat kunnen, uitgescholden worden of haatberichten krijgen went eigenlijk nooit. En toch: de leuke mensen zijn met meer en daar moet je je aan optrekken.

Interview met Hugo de Jonge

Foto: © Rijksoverheid

Odin Almere Vliervelden en Odin Foodcafé.

Foto: © Odin Almere Vliervelden en Odin Foodcafé

Event Warmte & Energie 2024

Deel dit bericht!

Tip de redactie!
Scan de code