Selecteer een pagina
Gert Talens presenteert ‘Kunnen we het nog aan?’

28 maart 2023

Gert Talens presenteert ‘Kunnen we het nog aan?’

PERSBERICHT | Op zaterdag 15 april vindt tussen 11.00 – 12.00 uur de boekpresentatie in FlevoMeer Bibliotheek Dronten plaats van het eerste boek van Drontenaar Gert Talens. Burgemeester Jean Paul Gebben is aanwezig om het eerste exemplaar van het boek ‘Kunnen we het nog aan?’ in ontvangst te nemen. Zangeres Karianne en gitarist Wilbert brengen enkele liedjes ten gehore die betrekking hebben op het boek. Deze presentatie is voor iedereen kosteloos te bezoeken. Verhalenbundel

Het boek is een bundel met ruim 100 korte verhalen, geschreven in de periode van september 2020 tot en met december 2022. Gert werd halverwege februari 2020 ziek door het coronavirus. Hoewel het om milde klachten ging, duurde het herstel lang. Om deze periode van onzekerheid en somberheid een wending te geven, pakte hij een oude hobby weer op: het schrijven van korte verhalen. Gert schrijft over zijn jeugd in het Drentse Eext, over zijn werk als leerkracht en over zijn leven in Dronten. Zijn persoonlijke belevenissen, gekoppeld aan actuele gebeurtenissen geven een vrolijke, ontroerende en eerlijke inkijk in zijn leven. Uiteraard is tijdens deze bijeenkomst het boek te koop en zal Gert het signeren.

‘Gert maakt het alledaagse bijzonder door het in een breder perspectief te plaatsen waarbij het heden en het verleden knap met elkaar verbonden worden. Gerts verhalen zorgen vaak voor een glimlach op mijn gezicht.’ Willemijn Vernout, neerlandica hogeschool Saxion, Deventer.

‘De open en persoonlijke blik van Gert nodigt je uit om na te denken over herkenbare thema’s van alledag. Positief van toon en onbevangen, maar vooral steeds op zoek naar nieuwe inzichten. En zoals een goede schrijver-onderwijzer betaamt: na een verhaal ben je als lezer niet klaar, maar begint het werk pas, op zoek naar je eigen blik.’ Tiddo Ekens, redacteur/onderwijsadviseur, Groningen.

Foto: © Gert Talens

Event Warmte & Energie 2024

Deel dit bericht!

Tip de redactie!
Scan de code