Selecteer een pagina
Havenplein

4 juni 2024

Goede doel Havenpleinfestival is Beleeftuin Drakensteyn

Beleeftuin Drakensteyn in Biddinghuizen wordt dit jaar het goede doel van het zevende Havenpleinfestival. Op zaterdag 8 juni barst het inmiddels jaarlijkse feest weer los met tal van kinderactiviteiten. In de avonduren, na het optreden van Matthias de Jong, Anton Reekers en Abtin Salem samen met de DJ’s van On Your Feets, sluit het groeiende festival af met de Drontense coverband Amplifier.

Daar tussen spelletjes en een markt een grote veiling voor het goede doel, en een heerlijk diner.

Perry de Moel van stichting STADronten heeft alweer zin in deze editie van het Havenpleinfestival. Volgens hem is het lokale goede doel een blijvertje. “Als je kiest voor een lokaal doel, zoals eerder de Speelgoedbank of Flevostar, zie je dat iedereen mee doet,” vertelt hij enthousiast. “Zowel de veiling, waarvoor de ondernemers mooie prijzen beschikbaar stelden, als de collecte, brengt elk jaar rond de 1.500 euro op. Dit jaar is het de Beleeftuin Drakensteyn. “Het doel van Beleeftuin Drakensteyn is verbinding tussen alle kinderen, “beperkt- en “onbeperkt”, zodat zij samen kunnen spelen en genieten!”, zegt Cindy van der Ende van ‘Stichting Jelte’. Kinderen met een beperking kunnen vaak niet gebruikmaken van de speelfaciliteiten die hun leeftijdsgenoten gebruiken. Een Waterspray speelplaats maakt het mogelijk dat jong, oud en kinderen met een beperking samen veilig kunnen spelen, zelfs als je in een rolstoel zit. Een spraypark bestaat uit een speciale vloer met daarop verschillende water spuitende elementen in vrolijke kleurtjes.

Het evenement start om 12.00 met muziek en activiteiten voor kinderen. Een nieuw element is een markt met veel lokale producten. Natuurlijk is een deel van de opbrengt voor het goede doel. De kinderen worden geschminkt en kunnen op de foto met een draak of prins.

Om 17.00 is het tijd voor de veiling met prijzen die door de ondernemers beschikbaar zijn gesteld. Volgens de Moel gaat het om heel uiteenlopende artikelen, van klein tot groot, en van duur tot goedkoop. Volgens de Moel zijn de medewerkers van de Drakensteyn druk met het verzamelen van mooie kavels. Cor Spronk van het Bedrijvenplatform Gemeente Dronten zal optreden als veilingmeester.

Na de veiling treedt er eerst Matthias de Jong op Matthias is een sing&song writer en medewerker bij De Roode Draak. Hij vindt het prachtig een mooie bijdrage aan het festival te mogen geven. Hij zorgt voor de juiste toon bij het diner. Dan verschijnt ook de Willy’s verse friet, de best gewaardeerde foodtruck van Flevoland. Daarna volgt een optreden van Anton Rekers met het volkslied gevolgd door Abtin Salem met de DJ’s van On Your Feets. Abtin is een nieuwe ster in Dronten en mocht recent meedoen met het Regionaal Songfestival. On Your Feets verzorgt het “foute uur”. Om 21.00 is het tijd voor de Drontense coverband Amplifier. Volgens de Moel staat de band garant voor een groot feest. “Ik heb ze eerder gezien. Ze bestaan al elf jaar en ze weten dus wel hoe ze een feestje moeten bouwen. Ik heb gezien dat ze als geen ander in staat zijn er iets moois van te maken. Ze spelen allerlei mash-ups en medleys en dat betekent dus lekker feesten.”

Foto: © De DronterReporter

Event Warmte & Energie 2024

Deel dit bericht!

Tip de redactie!
Scan de code