Selecteer een pagina
Graffiti kunst siert elektriciteitshuisje in het Torenbosje!

4 mei 2023

Graffiti kunst siert elektriciteitshuisje in het Torenbosje!

PERSBERICHT | De graffiti kunst op het elektriciteitshuisje is op 26 april zichtbaar geworden! Pierrette de Ruijter namens het Geert Popkema Jeugdfonds en Piet Boer, voorzitter van de Stichting Projecten Rondom Het Torenbosje hebben samen de graffiti onthuld. Belangstellende familieleden, omwonenden en sponsoren waren hiervan getuige en konden als eersten de vier ontwerpen bewonderen!

Mede dankzij een financiële bijdrage van het Geert Popkema Jeugdfonds kon er een wedstrijd uitgeschreven worden onder de Drontense jeugd tot 21 jaar. Zij konden een eigen ontwerp maken over het Torenbosje. De wedstrijd werd in 2020 uitgeschreven, maar door Corona duurde het tot dit jaar om de wedstrijd daadwerkelijk doorgang kon vinden.

Er zijn 4 ontwerpen (en dus 4 winnaars) uitgekozen. Op elke van de vier zijdes van het elektriciteitshuisje staat een van de creaties. De jury heeft er bewust voor gekozen om alle elementen die het Torenbosje zo kenmerkend maken, terug te laten komen. Zo heeft Ceylin Yazir een oog gemaakt met een neerstortend vliegtuig, Fleur Priem een landschap met windmolens, Soraya van der Poel een meisje met een speurtocht en Roos Klaver en creatieve boortoren. Zij hebben alle vier een prijs ontvangen, verzorgd door De Meerpaal, Dorhout Mees, Jan Bakker en Beachclub NU. De ondergrond van het elektriciteitshuisje is door Liander in de kleuren groen en blauw geschilderd waardoor de ontwerpen heel mooi uitkomen!

Graffiti kunstenaar Gilbert Helder heeft dit voorjaar een klassikale les verzorgd in De Meerpaal waarin de technieken van het spuiten werden geleerd. Afgelopen weekend brachten de prijswinnaars dit in de praktijk toen zij zelf samen met Gilbert hun ontwerpen op het elektriciteitshuisje mochten spuiten.

Het Torenbosje is een bosje met een geschiedenis. Dit zeven hectare grote ‘bosje’ ligt halverwege tussen Dronten en Elburg en dankt haar naam aan de olieboortoren die er van 1965-1968 stond. Het Torenbosje is een recreatief aantrekkelijk rustpunt aan de oostrand van Dronten. Er is van alles te beleven en zien.

Het Torenbosje is door de omwonenden ontwikkeld tot een heel mooi uniek pareltje. Er zijn meerdere picknickbanken, een groot speelveld met waterpomp, zonneheuvels, een huttenbouwplaats en leuke afwisselende struinpaadjes. In het Torenbosje is een 1,5 km lange (voorjaars)ontdek-tocht uitgezet. Er zijn uitleenformulieren in een kastje bij de parkeerplaats maar de speurtocht is ook te downloaden op de website of via een QR-code.
Kortom genoeg mogelijkheden voor een leuk (gratis) uitje!

Meer informatie over het Torenbosje op de website www.torenbosje.nl.

Foto: © Het Torenbosje

Event Warmte & Energie 2024

Deel dit bericht!

Tip de redactie!
Scan de code