Selecteer een pagina
RRReis busstation Dronten

2 juli 2024

GroenLinks en de Partij van de Arbeid pakken onderzoek EBS weer op

PERSBERICHT | Sinds 14 april rijdt de nieuwe busdienst van EBS in Flevoland, een verandering waar zowel reizigers als EBS zelf aan moesten wennen. Twee maanden later willen GroenLinks en de Partij van de Arbeid (PvdA) weten hoe reizigers deze nieuwe dienstregeling ervaren en wat er voor hen is veranderd.

Vanaf januari jongstleden hebben de fracties van GroenLinks en de PvdA veel energie gestoken in het openbaar vervoer en de busregeling van EBS. Op 14 februari is dit onderwerp besproken tijdens een beeldvormende sessie in de Provinciale Staten. Voorafgaand aan deze sessie hebben Lucas Kramer (GroenLinks) en Tarik Sahbaz (PvdA) een document opgesteld waarin alle problemen die reizigers per gemeente ervaren, zijn samengevat.

Na de beeldvormende sessie zijn er diverse veranderingen doorgevoerd. EBS heeft een nieuwe dienstregeling ingevoerd, wat ertoe heeft geleid dat zij niet meer de volledige concessie konden rijden. EBS heeft aan Omroep Flevoland laten weten dat de problemen hierdoor overzichtelijker zijn geworden en dat het beter gaat, terwijl reizigers nog steeds grote ergernissen melden. Om deze reden starten GroenLinks en de PvdA een nieuw onderzoek om de mening van reizigers en chauffeurs te peilen en opnieuw in gesprek te gaan met de gemeentelijke politiek.

De enquête, die uit 13 vragen bestaat, biedt reizigers de mogelijkheid om hun ervaringen en suggesties te delen. Het doel is om inzicht te krijgen in de tevredenheid, knelpunten en eventuele verbeterpunten van de nieuwe busdienst. Om een zo groot mogelijke groep reizigers te bereiken, zullen op verschillende grote bushaltes QR-codes worden opgehangen, zodat mensen hun ervaringen direct kunnen doorgeven.

Reizigers die hun ervaringen willen delen, kunnen de enquête invullen via deze link. Daarnaast is er de mogelijkheid om rechtstreeks contact op te nemen met de initiatiefnemers voor verdere vragen of opmerkingen.

Voor meer informatie:

  • Lucas Kramer, GroenLinks – e-mail: L.Kramer@flevoland.nl
  • Tarik Sahbaz, PvdA – e-mail:TarikSahbaz@hotmail.com

Foto: © De DronterReporter

Event Warmte & Energie 2024

Deel dit bericht!

Tip de redactie!
Scan de code