Selecteer een pagina
GroenLinks en PvdA zoeken elkaar ook in Dronten op

4 juni 2024

GroenLinks en PvdA zoeken elkaar ook in Dronten op

PERSBERICHT | Niet alleen landelijk hebben GroenLinks en PvdA elkaar gevonden; ook in de gemeente Dronten zoeken de twee fracties elkaar meer en meer op. Deze lokale samenwerking moet zorgen voor een sterker geluid in de gemeenteraad, met als doel een groener en socialer Dronten.

De partijen zoeken in de resterende tijd van deze periode, tot aan de gemeenteraadsverkiezingen van 2026, samen naar kansen om het beleid van de gemeente groener en socialer te maken. Het stellen van vragen aan het college, voorbereiden van moties of amendementen en het schrijven van initiatiefvoorstellen worden gezamenlijk opgepakt. Dit zorgt voor een bredere blik, een groter draagvlak en een krachtigere stem. Beide fracties, van elk twee zetels, blijven echter wel als zelfstandige fracties functioneren. Dat betekent dat ze een eigen fractieoverleg houden, zelfstandig standpunten kunnen innemen en elk met een eigen woordvoerder het debat in gaan.

Verdere samenwerking
De besturen van beide lokale partijen zijn met elkaar in overleg over hoe de samenwerking er richting de volgende gemeenteraadsverkiezingen uit zal zien. Uiteraard hebben de leden hier ook een belangrijke stem in.

Foto: © Fotostudio Wierd

Event Warmte & Energie 2024

Deel dit bericht!

Tip de redactie!
Scan de code