Selecteer een pagina
Heb jij 'Het Beste idee van Dronten 2023'?

8 mei 2023

Heb jij ‘Het Beste idee van Dronten 2023’?

PERSBERICHT | Heb jij een goed idee om mensen te helpen die het financieel moeilijk hebben? Doe dan mee met het beste idee van Dronten! Gemeente Dronten vindt het belangrijk dat iedereen meedoet en meetelt. Maar meedoen in de maatschappij is voor mensen met een laag inkomen niet altijd vanzelfsprekend.

Jij kunt daarbij helpen!
Ben jij een ondernemer en heb je een idee zonder winstoogmerk of ben je betrokken bij een vereniging, school of een maatschappelijke organisatie en heb je een idee voor een workshop, project of activiteit dat verbindt en betrekt? Meld je dan vóór 18 juli 2023 aan bij Het Beste idee van Dronten. Aan elk nieuw initiatief dat voldoet aan de criteria kan maximaal € 5.000 worden verstrekt.

Het Beste idee van Dronten roept iedereen in Dronten, Swifterbant en Biddinghuizen op om ideeën aan te dragen. Denk bijvoorbeeld aan creatieve, verbindende workshops of een maatjesproject.
Het mag gaan om sport, kunst, cultuur, voeding, etc. Alle ideeën zijn welkom zolang het de doelgroep ondersteunt.

Eenmalige opstartsubsidie
Verbind mensen met elkaar door een mooi plan en ontvang een eenmalige subsidie van maximaal € 5000. Hiermee kun je je idee uitwerken én opstarten.

Aanmelden
Mail het aanvraagformulier naar sociaal0321@dronten.nl en geef in het kort aan wat jouw idee is en hoe je dit denkt uit te voeren.

Na sluiting van de aanvraagperiode hoor je zo spoedig mogelijk of je wordt uitgenodigd om jouw idee toe te lichten in een presentatie voor een enthousiaste jury.
De jury beoordeelt jouw idee aan de hand van de volgende criteria:

  • Het initiatief draagt bij aan het voorkomen/verminderen/tegen gaan van armoede, schulden of eenzaamheid bij inwoners van Dronten met een laag inkomen;
  • Het initiatief bevordert eigen kracht en weerbaarheid;
  • Het initiatief laat zien dat de inwoners van Dronten, die een laag inkomen hebben en die te maken hebben of krijgen met armoede, schulden of eenzaamheid, daadwerkelijk in beweging komen of geactiveerd worden;
  • Het initiatief laat zien dat de inwoners van Dronten die een laag inkomen hebben en die te maken hebben of krijgen met armoede, schulden of eenzaamheid daadwerkelijk worden benaderd en bereikt;
  • Het initiatief heeft een duurzaam karakter en laat zien dat de uitwerking gewaarborgd wordt;
  • Het initiatief kan met andere partijen, een eventuele samenwerkingsvorm wordt duidelijk gemaakt;
  • Uit het initiatief spreekt bevlogenheid en enthousiasme;
  • De kwaliteit van begroting is voldoende en overzichtelijk.

Uitslag
Heb jij met jouw idee de jury weten te overtuigen? Dan ontvang je een eenmalige startsubsidie van maximaal € 5.000,00 om jouw idee verder uit te werken en uit te voeren.

Ongeveer een half jaar na het toekennen van de subsidie vertel je wat je hebt gedaan met de subsidie. Dit kan je doen aan de hand van een kort inhoudelijk evaluatiedocument (eventueel aangevuld met een aantal foto’s of een filmpje).

Foto: © Gemeente Dronten – Eén van de winnaars “Het Beste idee van Dronten 2022”

Event Warmte & Energie 2024

Deel dit bericht!

Tip de redactie!
Scan de code