Selecteer een pagina
Helder in contact met je puber

15 september 2022

Info avond: Helder in contact met je puber

PERSBERICHT | Op 12 oktober organiseert de werkgroep Helder Uit, bestaande uit De Meerpaal Welzijn, GGD Flevoland, Tactus Verslavingszorg en MDF, een ouder info avond over opvoeden van je puber. De avond start plenair in de kleine zaal van De Meerpaal waar Helder Theater herkenbare en interactieve scenes zal spelen.

‘’We hebben gezocht naar een informatieve, maar toch leuke en ludieke manier om het te hebben over dit thema’’, aldus Aylin van Duinen van De Meerpaal Welzijn. “Want hoe ga je met je kind om als het in aanraking komt met drugs of alcohol? Wat spreek je met je kind af wanneer het uitgaat? En hoe ga je het gesprek aan over seksualiteit?’’. Tijdens deze avond ontvangen ouders praktische handvaten om met hun kinderen in gesprek te blijven.

De gemeente Dronten en de werkgroep Helder Uit vinden het belangrijk dat ouders en verzorgers een beter beeld krijgen over de verleidingen waar jongeren mee te maken krijgen en hoe hiermee om te gaan in de opvoeding. Door middel van de interactieve theatervoorstelling krijgen ouders en verzorgers een inkijkje in de verleidingen van deze tijd. Ook worden er tips gegeven voor het omgaan met lastige situaties in de opvoeding. We gaan in op de thema’s middelen, opvoeding en seksualiteit. Na het theater gaan ouders middels stellingen met elkaar in gesprek. ‘’Uit eerdere edities kwam naar voren dat ouders en verzorgers onderling behoefte hebben bepaalde dilemma’s ook met elkaar te bespreken en tips uit te wisselen’’.

De ouder info avond is voor ouders en verzorgers van kinderen tussen de 12 en 18 jaar uit de gemeente Dronten en is gratis. De avond vindt plaats in De Meerpaal van 19.30 tot 21.30 uur. Aanmelden kan door een mailtje te sturen naar helderuit@meerpaal.nl.

Event Warmte & Energie 2024

Deel dit bericht!

Tip de redactie!
Scan de code