Selecteer een pagina
Kennisplein

26 januari 2023

Het Kennisplein is voor iedereen die hulp nodig heeft met dagelijkse zaken

PERSBERICHT | Vanaf 1 februari 2023 is iedereen welkom op het Kennisplein in FlevoMeer Bibliotheek Dronten. Het Kennisplein is voor iedereen die hulp nodig heeft met dagelijkse zaken. Beter Nederlands leren, online toeslagen aanvragen, zelf een formulier invullen, reizen met het openbaar vervoer, online lezen of Facetimen met je (klein)kinderen. Voor sommigen een behoorlijke uitdaging. Bij het Kennisplein zijn diverse organisaties betrokken die hulp bieden bij deze vragen. 

De afgelopen maanden hebben beide bibliotheken een grote metamorfose ondergaan. Op de tweede verdieping is het Kennisplein gerealiseerd.
Maak kennis met dé plek voor informatie, oefenen, ontdekken, ontmoeten en praktische hulp in Dronten.

Iedereen geholpen de deur uit
Maatschappelijke partners tegelijkertijd bij elkaar in de bibliotheek. Dit creëert een toegankelijke plek waar je direct op weg geholpen wordt. Is het niet door de ene organisatie, dan wel door de ander die er ook aanwezig is. Partners zijn o.a. Herstelnetwerk Dronten, Seniorweb,  Humanitas, Maatschappelijke Dienstverlening Flevoland en het Leerwerkloket. Samen staan ze sterk en door het aanbod en de behoefte van de bezoeker op elkaar af te stemmen, helpen zij mensen verder.

Werken en studeren
Op het Kennisplein is volop mogelijkheid om te studeren of te werken. Ook zijn er speciale stilteruimtes beschikbaar.

Iedereen is welkom. Ook als je geen lid bent van de bibliotheek.

Vanaf 1 februari gaat het Kennisplein van start
Elke woensdag en donderdag ochtend zullen er diverse partners aanwezig zijn tussen 10.00 en 13.00 uur. Wil je meer weten over de spreekuren, wanneer de organisatie die jij zoekt aanwezig is en de mogelijkheden om te oefenen kijk dan op: www.flevomeerbibliotheek.nl

Foto: © FlevoMeer Bibliotheek

Event Warmte & Energie 2024

Deel dit bericht!

Tip de redactie!
Scan de code