Selecteer een pagina
Het Tussendek viert 20e verjaardag

6 juli 2023

Het Tussendek viert 20e verjaardag

PERSBERICHT | 11 december 2003 was het; het eerste appartementengebouw voor senioren in Dronten-Centrum werd officieel geopend: Het Tussendek. Het was een groot feest samen met de bewoners. Donderdag 6 juli is dat het weer. De bewoners vieren het 20-jarig jubileum van hun geliefde woongebouw. Directeur-bestuurder Noek Pouw van Oost Flevoland Woondiensten (OFW) feliciteerde de bewoners met dit mooie jubileum en trakteerde hen namens het team van OFW op een gebakje.

Bewoonster mevrouw Mol zorgt jaarlijks samen met een aantal medebewoners voor leuke activiteiten. De viering van de twintigste verjaardag van Het Tussendek kon daar natuurlijk niet aan ontbreken. De bewoners maken er een gezellige dag van met elkaar; in de ochtend koffie en thee met gebak en in de middag zingen en dansen onder begeleiding van een muziekkoor.

Noek Pouw: “Wij feliciteren en bedanken alle bewoners dat het al 20 jaar een feest is om in Het Tussendek te wonen. Voor veel van onze huurders is Het Tussendek hèt gebouw waar ze wel oud willen worden. En, dat snap ik heel goed. Het is een prachtig gebouw middenin het centrum, maar het zijn de bewoners die er samen zo’n fijn thuis van maken! Door samen activiteiten te organiseren en naar elkaar om te kijken als het nodig is. Van harte!”

Het geliefde Tussendek
Geliefd was en is Het Tussendek nog steeds. Toen al stonden er ruim 380 woningzoekenden ingeschreven voor de 42 huurappartementen en ook nu ziet OFW dat oudere woningzoekenden zich vroegtijdig inschrijven om als het nodig is in aanmerking te komen voor een appartement in Het Tussendek. Dit heeft niet alleen te maken met de locatie van het woongebouw (op loopafstand van het centrum), juist de bewoners zorgen met elkaar voor fijn wonen. Vlak voor de officiële opening in 2003, werd door de bewoners de laatste hand gelegd aan de recreatieruimte en de binnentuin, waarna het gebouw officieel werd geopend door voormalig gedeputeerde John Bos van de Provincie Flevoland.

Sociale contacten en gezelligheid
Negen bewoners wonen er al sinds de opening van Het Tussendek. Toen was er al behoefte aan het hebben van sociale contacten en gezelligheid met medebewoners. Er is in de twintig jaar dan ook goed gebruikgemaakt van de recreatieruimte (of ontmoetingsruimte, zoals het nu wordt genoemd). Ieder jaar worden er verschillende activiteiten georganiseerd, bijvoorbeeld tijdens Nationale Burendag. Ook spelen de bewoners regelmatig spelletjes met elkaar, zoals klaverjassen en bingo. De bewoners genieten hier enorm van met elkaar.

Foto: © Ben Eekhof Fotografie

Event Warmte & Energie 2024

Deel dit bericht!

Tip de redactie!
Scan de code