Selecteer een pagina
Het wordt een vrolijke boel tijdens de Zomerweken!”

14 juli 2023

Het wordt een vrolijke boel tijdens de Zomerweken van MeerSamen

PERSBERICHT | Er is voor thuisblijvers genoeg te doen tijdens de Zomerweken van MeerSamen. De hele maand augustus is er een gevarieerd programma waarin bewegen, gezelligheid en lekker eten centraal staan. Er is in alle dorpen wat te doen. “Het wordt een vrolijk programma en iedereen is welkom.”

“Thuisblijvers missen in de vakantieperiode vaak de contacten met familie, buren en vrienden. Voor mensen die toch al eenzaam zijn, is het daardoor vaak een minder leuke periode. En er vallen in de zomer ook een paar van activiteiten van andere organisaties uit omdat vrijwilligers op vakantie zijn. Daarom hebben we in augustus een serie van 9 extra activiteiten georganiseerd. En iedereen is welkom.” Yvon Bus van MeerSamen heeft er duidelijk zin in. Na de succesvolle lancering van de website MeerSamenDoen zijn de Zomerweken het volgende project van MeerSamen in de strijd tegen eenzaamheid in de gemeente Dronten.

Naast het ontmoeten van andere mensen is gezond bewegen een tweede rode draad bij alle activiteiten. “Geen intensieve sport maar gewoon gezellig samen actief zijn”, lacht Yvon. “Het moet vooral een vrolijk programma worden met voor iedereen wat wils. Alle leeftijden zijn welkom.”

Slimme combinaties
Het complete programma van de Zomerweken wordt volgende week bekendgemaakt, maar Yvon wil best een paar tipjes van de sluier oplichten. “In een aantal gevallen maken we slimme combinaties met andere activiteiten van partners uit de Coalitie ZamenEen. Het wandelen in de wijk combineren we bijvoorbeeld met oudhollandse spelletjes. Op het programma staan verder een kinderspelmiddag en een workshop waarbij de deelnemers een vaasje versieren en met bloemen mogen vullen. De Zomerweken worden afgesloten met lekker dansen, sjansen en meezingen bij muziek uit de jaren ‘60 en ‘70.”

Altijd lekker eten
Ook de inwendige mens wordt niet vergeten tijdens de Zomerweken. “Tijdens of na elke activiteit krijgen de deelnemers een gezonde snack of lunch voorgeschoteld”, vertelt Bus. “En ze krijgen ook het recept van het betreffende gerecht mee naar huis. Er zijn plannen om later dit jaar alle recepten te bundelen tot een boekje.”

De activiteiten van de Zomerweken vallen niet samen met bijvoorbeeld de Meerpaaldagen of andere festiviteiten. “Daar hebben we bewust rekening mee gehouden”, zegt Yvon. “En we organiseren de activiteiten ook op verschillende dagen van de week. Dan is er altijd wel een keer een activiteit die in je agenda past.”

Yvon is ondertussen alweer bezig met de toekomst: “Van sommige activiteiten staat nu al vast dat ze na de zomer een vervolg krijgen in het aanbod van MeerSamen. En als we voldoende inwoners mogen begroeten, dan worden de Zomerweken een jaarlijks terugkerend evenement.”

Meer weten?
Het volledige programma van de Zomerweken met tijden en locaties wordt volgende week (week 29) gepubliceerd op MeerSamenDoen, dé agenda voor leuke activiteiten in Biddinghuizen, Dronten en Swifterbant (www.meersamen.nu/meersamendoen).

Foto: © De DronterReporter

Event Warmte & Energie 2024

Deel dit bericht!

Tip de redactie!
Scan de code