Selecteer een pagina
Honden in gemeente Dronten

6 april 2023

Honden in gemeente Dronten; toezichthouders vragen aandacht voor naleven regels

PERSBERICHT | Honden zijn geliefde huisdieren en zorgen naast gezelligheid ook voor lichaamsbeweging en sociale contacten. Wij vinden het belangrijk dat de openbare ruimte schoon en veilig is, zodat iedereen er van kan genieten. We vragen hondenbezitters overlast voor anderen te voorkomen.

De laatste tijd ontvangen we als gemeente meer meldingen over hondenpoep die niet wordt opgeruimd en honden die niet zijn aangelijnd binnen de bebouwde kom. Onze toezichthouders zullen hier intensiever op controleren. Zij letten er op dat de opruimplicht wordt nageleefd op de plaatsen waar dit moet. Een bekeuring kost 150 euro plus 9 euro administratiekosten.

Binnen de bebouwde kom moeten honden aangelijnd zijn. Honden zijn niet welkom bij speelplaatsen, speel- en trapveldjes, zandbakken en evenemententerreinen. Ook hiervoor kan een boete worden opgelegd van 100 tot 150 euro, plus 9 euro administratiekosten. Uitzondering zijn hulphonden en politiehonden. We kennen in Dronten ook losloopgebieden, daar mag de hond uiteraard loslopen mits ze geen andere dieren opjagen. opsporen, verwonden of doden.

Foto: © De DronterReporter

Event Warmte & Energie 2024

Deel dit bericht!

Tip de redactie!
Scan de code