Selecteer een pagina
Leerwerkloket

21 april 2023

In de maand april staat ‘Leren en Werken’ centraal

PERSBERICHT | Binnen FlevoMeer Bibliotheek Dronten is sinds februari 2023 het Kennisplein van start gegaan. Hier komen meerder partners samen om jouw vragen te beantwoorden over allerlei onderwerpen. Zij bieden een luisterend oor, kunnen adviseren en denken met je mee. De vele partners houden zich bezig met thema’s als leren & werken, financieel & digitaal en gezondheid & sociaal netwerk. Het Kennisplein in FlevoMeer Bibliotheek Dronten is elke woensdag en donderdag geopend tussen 10.00 – 13.00 uur.

April is dé maand van Leren en Werken
In deze maand besteedt het Leerwerkloket door het hele land extra aandacht aan het belang van een Leven Lang Ontwikkelen. Naast de reguliere Kennisplein spreekuren op elke 2e en 4e donderdag van de maand, zal er een extra inloopspreekuur in de avond van donderdag 20 april tussen 17.00 – 20.00 uur plaatsvinden. Op deze dagen kan iedereen bij een adviseur in de bibliotheek van Dronten terecht voor advies over om- of bijscholing, je loopbaan of als je nieuwsgierig bent wat de arbeidsmarkt jou te bieden heeft. Ook kan je bij ze terecht voor een CV check, sollicitatietips en voor advies bij het maken van een pakkende motivatiebrief en een LinkedIn profiel.

“Zelfontwikkeling staat bij ons echt centraal.”
Een paar weken geleden sprak ik met Karuna Mohan. Zij is sinds twee jaar werkzaam bij Leerwerkloket Flevoland. Hiervoor heeft ze bij het UWV gewerkt als werkcoach. Hierbij adviseerde en begeleidde ze bijvoorbeeld mensen met een WW-uitkering. Karuna is werkzaam binnen heel Flevoland en draait de inloopspreekuren in Dronten en Almere. “Het is een fijne baan, want er zit voldoende afwisseling en uitdaging in.” Zo zijn bijvoorbeeld per regio de regelingen verschillend. Het is dan ook van belang dat alle medewerkers van het Leerwerkloket op de hoogte zijn van alle mogelijkheden en regelingen binnen heel Flevoland. “Je blijft hierdoor zelf ook altijd in ontwikkeling.”

Binnen het Leerwerkloket Flevoland adviseren ze over leren en werken. Het is een erg breed thema voor jong en oud. Ze krijgen dan ook te maken met de meest uiteenlopende vragen. Vragen kunnen gaan over welke opleiding(en) te volgen, hoe kan ik deze financieren, niveau-bepaling door middel van een capaciteiten- of competentietest, mensen die een carrière switch willen maken etc. Ze krijgen ook te maken met een generatie die al zoveel jaren heeft gewerkt bij één baas en zich nu afvraagt hoe ze moeten kijken naar vacatures en op welke manier te solliciteren. Alles wat er besproken wordt, blijft altijd vertrouwelijk. Wel hebben ze nauw contact met diverse samenwerkingspartners om naar door te verwijzen. Zoals het UWV, de gemeente, bibliotheken en natuurlijk diverse scholen.

Het Leerwerkloket is er ook voor werkgevers. Hierbij informeren en adviseren zij onder meer over financiële regelingen omtrent leren en werken, scholing en ontwikkeling van personeel en de regionale scholings- en arbeidsmarkt.

De adviseurs vanuit het Leerwerkloket Flevoland zijn elke 2e (Wendy van Wulken) en 4e donderdag (Karuna Mohan) van de maand aanwezig tussen 10.00 – 13.00 uur op het Kennisplein in FlevoMeer Bibliotheek Dronten. Aan het advies vanuit het Leerwerkloket zitten geen kosten verbonden.

Karuna hoopt “dat de mensen ons op deze manier beter weten te vinden en we wat directer kunnen helpen. Het persoonlijke contact is hierbij erg fijn.”

Foto: © FlevoMeer Bibliotheek – Leerwerkloket adviseur Karuna Mohan denkt graag met je mee

Event Warmte & Energie 2024

Deel dit bericht!

Tip de redactie!
Scan de code