Selecteer een pagina
Inloopmiddag tijdens Dag van het Gezin

2 mei 2024

Inloopmiddag tijdens Dag van het Gezin

PERSBERICHT | Ouders kunnen soms een steuntje in de rug gebruiken. Humanitas en Triade Vitree slaan de handen ineen en heten je welkom tijdens de inloopmiddag in bibliotheek Dronten.
Zij vertellen hier over Home-Start, Kind aan Huis en andere initiatieven die er zijn wanneer het gezinsleven onder druk komt te staan. Ontdek wat de verschillen zijn tussen pleeggezinnen, steunouders en gezinsmaatjes.

Verschil
“Iets betekenen voor een kind geeft veel voldoening,” vertelt Jeanien. Zij is al tien jaar vrijwilliger bij Home-Start en ondersteunt gezinnen die tijdelijk overbelast zijn. Marije Vos, coördinator Home-Start Dronten, beaamt dit: “Dat zien en horen we vaak terug van onze vrijwilligers. Behalve dat je weet dat je voor dit kind een verschil maakt, is het gewoon ook heel gezellig om samen iets te ondernemen.”

Divers
De vrijwilligers die pleegouder, steunouder of gezinsmaatje zijn, zijn heel divers: alleenstaanden, stellen, gezinnen, gepensioneerden… “Ze delen met elkaar dat ze een groot hart hebben voor kinderen en dat ze tijd hebben om iets voor of met een kind te doen.” Tijdens de Dag van het Gezin gaan zij graag in gesprek met jou om te vertellen over pleegzorg, gastouderschap en gezinsmaatjes. Kom langs op 15 mei tussen 14.00 uur en 16.30 uur op de jeugdafdeling. Voor de kinderen liggen er boekjes en kleurplaten klaar.

Foto: © FlevoMeer Bibliotheek

Event Warmte & Energie 2024

Deel dit bericht!

Tip de redactie!
Scan de code