Selecteer een pagina
Inschrijving geopend voor Optisport Urban Trail Dronten op 4 juni a.s.

4 mei 2023

Inschrijving geopend voor Optisport Urban Trail Dronten op 4 juni a.s.

PERSBERICHT | Iedereen vanaf 6 jaar die van wandelen of hardlopen én van een uitdaging houdt, kan zondag 4 juni meedoen aan de Optisport Urban Trail Dronten. Een recreatieve run voor ervaren of beginnende lopers, iedereen kan meedoen. Het is meer dan een gewoon (hard)loopevenement. Door de unieke route, is het een beleving. Vanaf het Meerpaalplein loopt de route langs unieke plekken en door gebouwen in Dronten heen. De finish is op het binnenplein in De Meerpaal, waar iedereen welkom is om deelnemers aan te moedigen als ze over de finish komen.

De Urban Trail Dronten is geen wedstrijd waarbij winnen centraal staat. Het gaat om het meedoen, het plezier en de uitdaging van het lopen en het ontdekken van de stad. Er zijn drie categorieën: 2,5 kilometer wandelen (speciaal voor de ongetrainde wandelaar), 5 km hardlopen en 5 km wandelen. In totaal kunnen zo’n 450 deelnemers meedoen.

Inschrijving geopend
De online inschrijving is geopend via meerpaal.nl/urban-trail-dronten. Wie hulp nodig heeft bij het inschrijven, kan terecht op het Serviceplein in De Meerpaal.

Een unieke sportbeleving
Joppe Ketting, buurtsportcoach van De Meerpaal / Sport in Dronten is de grote motor achter deze sportieve activiteit. “We willen mensen in beweging brengen die in staat zijn om minimaal 2,5 km te wandelen. We hadden onze zinnen gezet op een speciale route, anders dan anders. En dat is met hulp van vele partijen gelukt. De deelnemers lopen en rennen letterlijk door ludieke locaties in Dronten heen. Bijvoorbeeld door de raadszaal in het gemeentehuis, door het politiebureau en door de grote zaal van De Meerpaal. Zo kom je nog eens ergens. We zijn blij met de medewerking van alle organisaties, winkeliers en vrijwilligers. Het wordt een run van en voor Drontenaren. Als het een succes wordt, willen we dit vaker organiseren, bijvoorbeeld ook voor mindervaliden en voor langere afstanden. Zelf ben ik een marathonloper. Met deze run hoop ik samen met alle partijen mensen in beweging te krijgen en een bijzondere sportieve ervaring te geven”. Wido Ekkel, locatiemanager bij Optisport, vult aan: “wij vinden het heel gaaf dat we onze naam aan dit event kunnen verbinden. Wij hebben als motto ‘Optisport brengt je in beweging’ en dat sluit perfect aan bij het doel van de urban trail: jong en oud gaan hardlopen of wandelen, kortom: iedereen komt in beweging!”.

De organisatie
De Urban Trail Dronten is een initiatief van De Meerpaal / Sport in Dronten en is tevens de organisator. Optisport heeft zich als hoofdsponsor aan het event verbonden. Deze run wordt mede mogelijk gemaakt door: ‘t Dok / Optisport, Huis van de Gemeente Dronten, AV Flevo Delta, Aad de Jonge zwembad, Politie Dronten, Ontmoetingspark buiten, Rede passage / Suydersee Stadscentrum Dronten.

Foto: © De Meerpaal

Event Warmte & Energie 2024

Deel dit bericht!

Tip de redactie!
Scan de code