Selecteer een pagina
Jaarresultaten OFW: woningvoorraad groeit

1 maart 2023

Jaarresultaten OFW: woningvoorraad groeit

PERSBERICHT | De laatste cijfers van Oost Flevoland Woondiensten (OFW) van het jaar 2022 zijn in beeld gebracht. “En, zoals we ieder jaar doen, zetten we de cijfers graag op een rij.” Conclusie: de woningvoorraad is gegroeid, door duurzame toepassingen heeft meer dan de helft van de woningen van OFW een energielabel A of hoger en geven huurders gemiddeld een 7,7 voor de dienstverlening van OFW.

Groei woningvoorraad
“In 2022 hebben we actief gewerkt aan de eerste groei in jaren in onze woningvoorraad, waarmee we de wachtlijst voor woningzoekenden willen terugdringen. Zo leverden we 54 appartementen op aan de Lijzijde, konden we de 10 woningen in Het Palet versneld toevoegen en hebben we de verkoop van woningen teruggebracht. En in september gingen we officieel van start met de bouw van 30 appartementen en het Multifunctioneel Centrum in Swifterbant.” Hiermee heeft OFW eind 2022 4.275 woningen in beheer, waaronder 312 gasloze woningen. Ook werden 92 woningen voorzien van zonnepanelen en 207 van elektrisch koken. “En dat in een jaar waarin toch best het een en ander gebeurd is.” Na corona kreeg OFW te maken met een bedreiging aan haar kantoor. “Dat betekende dat we ons kantoor (net als in de coronatijd) tijdelijk moesten sluiten voor bezoek en ons kantoor nog veiliger moesten maken.

Goed wonen begint bij de basis
De ruim 2.800 huisbezoeken voor reparaties werden door huurders gewaardeerd met een 8,0. “We zijn blij dat huurders onze service hierin waarderen. We vinden het belangrijk dat onze woningen voldoen aan onze basiskwaliteit (veilig, energetisch en gezond) en huurders prettig kunnen wonen, daar zetten onze servicemedewerkers zich dagelijks voor in.” Daarnaast heeft OFW in bestaande woningen 132 keukens en 95 badkamers vervangen en 127 daken zijn vernieuwd.

Ontmoeting was weer mogelijk
In de loop van 2022 was het ook weer mogelijk om huurders te ontmoeten. “En, dat hebben we zeker gedaan. Zo organiseerden we een spelletjesavond bij ons op kantoor, hebben we meerdere Doe-Dagen gehouden om samen met huurders de tuinen en omgeving in de buurt netjes te maken en bezochten we onze huurders in de drie dorpen met de OFW-huiskamer.” Huurders waarderen het contact met OFW met een 7,3. “In 2023 hopen we onze huurders vaker te ontmoeten en te spreken, want alleen zo kunnen wij onze dienstverlening het beste laten aansluiten bij hun wensen en behoeften.”

Fantastisch werk met elkaar
“We bedanken iedereen voor het fantastische werk in 2022 en kijken uit naar al het moois dat we in 2023 samen gaan doen!” Meer resultaten zijn te lezen in de infographic op de website van OFW. Halverwege 2023 wordt het jaarverslag en de jaarrekening van OFW gepubliceerd.

> Klik hier voor gehele infographic

Event Warmte & Energie 2024

Deel dit bericht!

Tip de redactie!
Scan de code