Selecteer een pagina
Jonge mantelzorgers ontlast tijdens buitensportdag

2 oktober 2023

Jonge mantelzorgers ontlast tijdens buitensportdag

PERSBERICHT | Jonge mantelzorgers in de gemeente Dronten zijn zaterdag 23 september samengekomen voor activiteiten bij ZWAAN Buitensport. Ze werden door De Meerpaal in het zonnetje gezet, omdat ze belangrijk werk verrichten. De middag stond in het teken van actieve ontspanning met persoonlijke aandacht.

Ontspanning zorgt voor juiste balans
De jonge mantelzorgers tot en met 17 jaar groeien op met zorg voor een familielid. Bijvoorbeeld voor een vader, moeder, broer of zus die te maken heeft met een chronische ziekte of beperking, een psychische ziekte of ernstige verslaving. De jongeren zijn bij ZWAAN Buitensport onder meer over een hindernisbaan parcours gegaan. Daarnaast was er ook ruimte om met elkaar te praten. De jongeren kregen zo de kans om hun verhaal kwijt te kunnen en ervaringen uit te wisselen. De zorg voor naasten is een hele verantwoording en zeker niet vanzelfsprekend op zo’n jonge leeftijd. De Meerpaal vindt het belangrijk dat de jongeren zich ook ontspannen en daarom organiseren wij dit soort activiteiten.

Ook aansluiten als jonge mantelzorger?
Heb je als jonge mantelzorger ook behoefte aan een leuke activiteit of meer contact met leeftijdsgenoten. Dan kun je contact opnemen met sociaal werker Birthe van der Wilt via email: birthe.vanderwilt@meerpaal.nl of via telnr. 06 26 47 54 85.

Foto: © De Meerpaal

Event Warmte & Energie 2024

Deel dit bericht!

Tip de redactie!
Scan de code