Selecteer een pagina
Gemeentehuis

1 mei 2024

JOVD boos over ontbreken Dronten in brief tegen antisemitisme

PERSBERICHT | De Flevolandse afdeling van de Jongeren Organisatie Vrijheid en Democratie (JOVD, onafhankelijk, maar gelieerd aan de VVD) is boos over de ontbrekende handtekeningen van de burgemeesters van Dronten en Zeewolde onder een open brief van het overgrote merendeel van de Nederlandse burgemeesters. De burgemeester van de gemeente Dronten laat weten dat hij het belangrijk vindt dat wij met elkaar in verbinding staan, zeker in deze tijden van onrust.

“Onbegrijpelijk”, stelt Alicesun Koorenhof, voorzitter van de JOVD Flevoland. “In de open brief staat niets dat polariseert of tegenstellingen verscherpt. Er staat slechts dat er grote zorgen zijn over opkomend antisemitisme. Hoe kan je dat niet onderschrijven?” Flynn Stoelhorst, bestuurslid bij de JOVD, vult haar aan: “Zo’n brief komt binnen, je leest hem door en ondertekent hem. Dat hoort een no-brainer te zijn. Zeker als je als gemeente later aangeeft ‘vierkant achter de brief te staan.’ Waarom dan niet ondertekenen?”

“Dat maakt de opstelling van de gemeente Dronten ook zo bijzonder. Ze kiezen ervoor om niet te ondertekenen, maar ze kunnen nog niet uitleggen waarom. Pas als de media ernaar vraagt bedenken ze een antwoord. Dat wordt ons, jonge mensen, juist altijd afgeleerd: eerst denken, dan doen. En ons jonge politici wordt aangeleerd om altijd te kunnen uitleggen waarom een keuze wordt gemaakt. “Schrijnend.” De jonge liberalen roepen de gemeenteraadsleden van Dronten en Zeewolde op om het gesprek aan te gaan met hun burgemeester. “Of dat achter gesloten deuren is of tijdens de eerstvolgende raadsvergadering, het gesprek moet worden gevoerd.” Niets doen is geen optie. Niets doen is wegkijken.”

Foto: © De DronterReporter

Event Warmte & Energie 2024

Deel dit bericht!

Tip de redactie!
Scan de code