Selecteer een pagina
Station Dronten

12 december 2023

JOVD Flevoland bezorgd over verhoogde druk Flevolandse treinverkeer

PERSBERICHT | De Flevolandse afdeling van de JOVD (Jongeren Organisatie Vrijheid en Democratie) maakt zich ernstig zorgen over de toenemende druk op het treinverkeer in Flevoland. De bezorgdheid komt bovenop het nieuws dat de Hanzelijn in 2027 gedurende een aanzienlijke periode van drie tot vier maanden buiten gebruik zal zijn, zodat de maximumsnelheid van het treinverkeer kan worden verhoogd van 140 km/u naar 160 km/u, doordat er verdere veiligheidsproblemen blijken te zijn met de ondergrond: juist op de polderklei. Niet alleen de Hanzelijn wordt hierdoor geraakt, maar ook een deel van de Flevolijn. “Deze ontwikkelingen geven allemaal redenen tot bezorgdheid”, bepleit Alicesun Koorenhof, voorzitter JOVD Flevoland.

De jonge liberalen onderstrepen het belang van toekomstbestendig en efficiënt treinverkeer. Desalniettemin zien zij de huidige plannen niet als de juiste oplossing. “Het stilleggen van een deel van het treinverkeer voor meerdere maanden zien wij als onverstandig en baart zorgen”, vertelt Luca van Egdom, lid van de JOVD Flevoland. Koorenhof voegt eraan toe: “Aan de bereikbaarheid van onze provincie willen we niet tornen. Juist jongeren en studenten zijn afhankelijk van het OV. Als wij maandenlang zonder vervoer zouden zitten, zou dat enorme gevolgen hebben. Daarom moet alles op alles worden gezet, om Flevoland bereikbaar te houden.”

De Flevolandse liberalen roepen ProRail op om onderzoek te doen naar een geleidelijke vernieuwing van het spoor. Zodat er, bijvoorbeeld, gekeken wordt naar mogelijkheden om een jaar eerder met de vernieuwing van het spoor te beginnen. Hierdoor wordt het treinverkeer mogelijk niet maandenlang stilgelegd.

Foto: © De DronterReporter

Event Warmte & Energie 2024

Deel dit bericht!

Tip de redactie!
Scan de code