Selecteer een pagina
RRReis

30 januari 2024

JOVD Flevoland: “Chauffeurs van dienstauto’s van Gedeputeerde Staten per direct buschauffeur!”

PERSBERICHT | De Flevolandse afdeling van de JOVD (Jongeren Organisatie Vrijheid en Democratie), de onafhankelijke jongerenorganisatie van de VVD, is woedend over de huidige situatie rondom het busvervoer van EBS in de provincie. Nu één op de tien bussen uitvalt, en er voorlopig geen zicht is op verbetering, is de maat vol voor de jonge liberalen. Voorzitter Alicesun Koorenhof vertelt: “Zeker nu de Gedeputeerde Staten geen actie durft te ondernemen, bieden wij een creatieve eerste aanzet voor dit probleem.”

De JOVD’ers wijzen op een oproep van de PVV, de partij die nu voor het eerst ook een Gedeputeerde mag leveren. In 2011 riepen zij de Gedeputeerde Staten op om afstand te doen van hun dienstauto en bijbehorende chauffeur. Koorenhof vervolgt: “Niet alleen is de aanbesteding gigantisch uit de klauwen gelopen, ook wordt het probleem niet adequaat aangepakt. Zo leggen de Gedeputeerde Staten geen boete op aan EBS, terwijl Noord-Holland dat wel doet. Dat valt niet uit te leggen aan de gewone Flevolander wiens bus wéér uitvalt.”

Zeker niet in het licht van het coalitieakkoord, stelt secretaris Laurens Ribbers “We lezen mooie woorden als: “Veel inwoners ervaren dat de overheid daar te weinig antwoorden op heeft en merken onvoldoende dat de overheid er voor hen is. En dat moet anders.” Wij willen de provincie oproepen; voeg nou eens daad bij het woord.” De JOVD’ers wijzen op de liberale kernwaarde van verantwoordelijkheid, die de GS zou moeten nemen op dit dossier: “Steek je hand in eigen boezem, laat inwoners merken dat de provincie er voor hen is. Geef je dienstautochauffeurs morgen een nieuwe baan: buschauffeur bij RRReis!”

Foto: © De DronterReporter

Event Warmte & Energie 2024

Deel dit bericht!

Tip de redactie!
Scan de code