Selecteer een pagina
Fietsenstalling station Dronten

7 januari 2023

JOVD Flevoland: “Dronten bestraft liever dan dat het oplost”

PERSBERICHT | De Flevolandse afdeling van de JOVD (Jongeren Organisatie Vrijheid en Democratie) kijkt met gemengde gevoelens naar de aankondiging van de gemeente Dronten dat verkeerd geparkeerde (brom)fietsen worden weggehaald binnenkort. “Uiteraard pak je hiermee ook de kwaden die hun fiets van zich afgooien, maar het overgrote deel van de foutparkeerders kan je niets kwalijk nemen.” aldus Drontenaar en JOVD-lid Willemijn Vink.

De jonge liberalen wijzen op eerdere persberichten waar zij dit probleem al hadden aangekaart: “Al vier jaar lang vragen we aandacht voor de fietsenstallingen bij stations, in het bijzonder in Lelystad en Dronten.” Dit heeft volgens hen nog niet tot resultaat geleid: “‘Dronten geeft je de ruimte’ is de slogan van de gemeente, maar als het om fietsenstallingen gaat totaal niet. Dan ruimt Dronten je fiets op.”

Het is volgens de JOVD’ers volstrekt oneerlijk om gedrag te bestraffen waar individuen toe worden gedwongen: “Als er genoeg plek was voor al die reizigers om hun fiets te stallen, hadden we deze actie toegejuicht. Handhaven en aanpakken van asociaal gedrag. Maar nu geef je reizigers ook geen kans om zich goed te gedragen.” aldus Alicesun Koorenhof, voorzitter JOVD Flevoland. Ze roepen daarom nogmaals de gemeente Dronten op om voortvarend aan de slag te gaan met nieuwe stallingen en actief te overleggen met de provincie en ProRail. “Het geduld van reizigers raakt op. Los het nou een keer op.”

Foto: © De DronterReporter

Event Warmte & Energie 2024

Deel dit bericht!

Tip de redactie!
Scan de code