Selecteer een pagina
Recreatieruimte opvang Walibi

17 januari 2023

Kerken ondersteunen vluchtelingen in noodopvang Walibi

PERSBERICHT | Evenals bij de opvang van de vluchtelingen uit Oekraïne willen de plaatselijke kerken ook meehelpen bij de vluchtelingen die in de tijdelijke Noodopvang op Walibi zijn ondergebracht. De kerken en geloofsgemeenschappen in de regio willen herbergzaam zijn en samen iets doen voor de grote groep ontheemden die verblijven op de tijdelijke noodopvang Walibi. Met een vliegende start is vanaf 30 november 2022 slagvaardig samengewerkt en kwamen zinvolle initiatieven van de grond voor de bewoners van de noodopvang.

Acties en activiteiten
Met ruim 40 vrijwilligers worden acties en activiteiten aangeboden. Werkgroepen ontwikkelen kleinschalige activiteiten en bieden deze op de locatie aan voor groepen kinderen, vrouwen, AMV’ers (alleen gaande minderjarige vluchtelingen) en mannen. De activiteitenkalender bestaat uit: samenkomsten met de genoemde groepen, optredens van koren, Jambee en muziekverenigingen, kleinschalige ontmoetingen en gesprekken, een goochelaar, wandelen in de omgeving. Sport en spelactiviteiten worden op dit moment voorbereid. In de bibliotheek worden taallessen gegeven aan een groep van ongeveer 15 mensen. In samenwerking met het Ichthus College worden schoenen voor de groep AMV’ers ingezameld. Ondertussen bezoeken de bewoners kerkdiensten van de deelnemende geloofsgemeenschappen.

De noodopvang
Op dit moment worden in de tenten van de noodopvang ongeveer 1100 bewoners gehuisvest. De planning is dat halverwege maart gefaseerd zal worden afgeschaald. Begin april moet de locatie weer worden opgeleverd voor evenementen. Ook de kerken zullen daar met het activiteitenprogramma rekening mee houden.

Foto: de recreatieruimte van de noodopvang bij Walibi. © De DronterReporter. 

Event Warmte & Energie 2024

Deel dit bericht!

Tip de redactie!
Scan de code