Selecteer een pagina
FlevoMeer Bibliotheek Dronten

25 september 2023

Kinderboekenweek 2023: “Bij mij thuis”, een kijkje achter de voordeur

PERSBERICHT | Op woensdag 4 oktober trapt FlevoMeer Bibliotheek Biddinghuizen – Dronten – Swifterbant de Kinderboekenweek af met een middag die in het teken staat van het thema ‘Bij mij thuis’. Het feest staat vol met kleine activiteiten voor kinderen van 6 tot 12 jaar. De feestelijke middag start om 14.00 uur en duurt tot 16.00 uur. Zien we je dan?

Startmiddag
Op woensdagmiddag 4 oktober nodigen we jou uit om de start van de Kinderboekenweek met ons te vieren. In Dronten, Biddinghuizen en Swifterbant kan je tussen 14.00 – 16.00 uur knutselen, kleuren, spelletjes spelen, een glittertattoo krijgen, je naam leren schrijven in een andere taal en nog zoveel meer! Iedereen is welkom bij dit gratis feest, aanmelden is niet nodig.

Afsluiting Kinderboekenweek
Op zaterdag 14 oktober sluiten we de Kinderboekenweek ook weer af met een groot feest. In de Meerpaal wordt het ‘Prentenboekjesfeest’ gevierd. Voor kinderen van 0 tot 6 jaar is er een knapzakspeurtocht in de bibliotheek. Dus haal tussen 10.00 – 17.00 uur je knapzak op bij de balie en ontdek de avonturen van Kikker. Als je klaar bent, dan krijg je nog een kleine verrassing.
Vergeet ook niet om even langs de BieBus te gaan. Deze staat vanaf 14.00 uur op het binnenplein van de Meerpaal. Tussen 14.00 – 16.00 uur zal ook Bibi Boek daar aanwezig zijn!

Thema ‘bij mij thuis’
Kinderboekenweek 2023 gaat over thuis. Het motto is ‘Bij mij thuis: een kijkje achter de voordeur’. Bij mij thuis lezen we elke avond voor het slapengaan. Bij mij thuis kun je heel ver boven de stad uitkijken. Bij mij thuis vieren we het Suikerfeest. Bij mij thuis wonen twee mama’s. Bij mij thuis eten we elke vrijdag patat. Bij mij thuis zijn alle deuren breed genoeg voor de rolstoel van mijn broertje. Hoe is het bij jou thuis? Wat maakt jouw huis een thuis?

De Kinderboekenweek wordt ieder jaar georganiseerd door stichting CPNB om het lezen bij kinderen te bevorderen. Tijdens deze week worden er door het hele land activiteiten georganiseerd en krijgen lezers bij aanschaf van een kinderboek in de boekhandel het gratis geschenk ‘Ravi en de laatste magie’ van Sanne Roosenboom. ‘Mijn huis is jouw huis’ van Yvonne Jagtenberg is dit jaar het Prentenboek bij de Kinderboekenweek.

Foto: © De DronterReporter

Event Warmte & Energie 2024

Deel dit bericht!

Tip de redactie!
Scan de code