Selecteer een pagina
Kinderen ontdekten plezier van modder op Modderdag

5 juli 2024

Kinderen ontdekten plezier van modder op Modderdag

PERSBERICHT | Op vrijdag 28 juni genoten ruim 35 jonge kinderen van Modderdag bij Ontmoetingspark Buiten in Dronten. De jonge deelnemers ontdekten wat modder is, hoe je ermee kunt spelen en welke avonturen je ermee kunt beleven. Met Modderdag wordt buitenspelen in de natuur centraal gesteld, wat een grote bijdrage levert aan de ontwikkeling van kinderen. Het was niet alleen leerzaam en leuk, maar gaf de kinderen ook de vrijheid om lekker vies te worden. Een jonge opvoeder deelde haar ervaring: “Mijn kind kan hier zijn creativiteit en fantasie helemaal in kwijt.” De Modderdagactiviteit werd georganiseerd door Birthe van der Wilt, coördinator van het Oproeicafé (van De Meerpaal Welzijn) in samenwerking met Ontmoetingspark Buiten.

Succesvol seizoen voor het Opgroeicafé in Dronten
Het opgroeicafé is een plek waar jonge opvoeders elkaar kunnen ontmoeten, ervaringen delen en informatie ontvangen op het gebied van opvoeden en opgroeien. In een ontspannen sfeer kunnen opvoeders genieten van een kopje koffie of thee en kinderen van limonade. Er is ook speelgoed aanwezig, zodat kinderen samen kunnen spelen, ontmoeten en groeien. Er is een open inloop bij het Opgroeicafé en de toegang is gratis.

Op maandag 1 juli vond het laatste Opgroeicafé van dit seizoen plaats bij de Dorpsboerderij in Dronten. Ongeveer 15 kinderen vermaakten zich tussen de dieren, kleurden aan tafel en reden rondjes op verschillende tractoren op de boerderij. Als afsluiting kregen de kinderen een ijsje als verrassing.

Het Opgroeicafé gaat door na de zomervakantie
Het goede nieuws is dat het Opgroeicafé na de zomervakantie doorgaat bij de Dorpsboerderij. Een enthousiaste opvoeder merkte op: “Het Opgroeicafé is een prachtige plek om te ontdekken, spelen, ontmoeten (dier en mens) en nieuwe contacten op te doen.”

Foto: © De Meerpaal

Event Warmte & Energie 2024

Deel dit bericht!

Tip de redactie!
Scan de code