Selecteer een pagina
Kindertandarts gestart bij Tandartspraktijk Dronten

10 augustus 2023

Kindertandarts gestart bij Tandartspraktijk Dronten

PERSBERICHT | Per 1 augustus 2023 is een echte kindertandarts gestart bij Tandartspraktijk Dronten. Daarmee is Jessica Swartberg de eerste gespecialiseerde kindertandarts in Dronten. De komst van deze kindertandarts is dus goed nieuws voor duizenden kinderen binnen en buiten Dronten. En de werkwijze van een kindertandarts maakt een tandartsbezoek een stuk leuker. Voor kinderen, en voor hun ouders.

De voordelen van een kindertandarts
Uit recent onderzoek van UMCG, TNO en de Erasmus Universiteit blijkt dat kinderen die vroeg, al vanaf 6 maanden, naar de tandarts gaan op 5-jarige leeftijd minder gaatjes hebben dan kinderen die pas later naar de tandarts gaan. (Bron: TNO: https://www.tno.nl/nl/newsroom/2023/06/jonger-tandarts-later-minder-gaatjes)
Tandartspraktijk Dronten heeft al twee tandartsen die evel ervaring hebben met het bahandelen van kinderen. Maar een echte kindertandarts is nog beter gespecialiseerd in de omgang met alle type kinderen. Onze kindertandarts is bijvoorbeeld helemaal thuis in de Gewoon Gaaf-methode van het Ivoren Kruis, en in motivational interviewing. Ze helpt angstige kinderen om over hun angst heen te komen. En een kindertandarts weet als geen ander hoe ze ouders kan helpen bij het vergemakkelijken van het dagelijkse tandenpoetsen.

Feiten en cijfers

  • Veel kinderen tussen de 2 en de 4 jaar gaan helemaal niet naar de tandarts. Terwijl gaatjes ook op die leeftijd voor angst voor de tandarts en voor beschadiging aan de latere volwassen tanden kunnen zorgen. Dat zorgt ervoor dat het volwassen gebit veel zwakker is.
  • Kinderen die de Gewoon Gaaf-methode via een kindertandarts volgen, hebben 70% minder kans op gaatjes. Tandartspraktijk Dronten is door het Ivoren Kruis geaccrediteerd als Gewoon Gaaf-praktijk.
  • Een kindertandarts volgt regelmatig opleidingen en bijscholing in het werken met kinderen. Kindertandartsen zijn expert in motivational interviewing, een methode om kinderen gerust te stellen en te motiveren hun tanden goed te poetsen.
  • Kindertandartsen zijn er voor alle kinderen. Ze motiveren alle kinderen tot betere mondzorg. En voor bange broertjes en zusjes is de drempel om naar de tandarts te gaan een stuk lager wanneer alle broertjes en zusjes naar dezelfde tandarts gaan.
  • Mondzorg voor kinderen tot 18 jaar is helemaal gratis. Het wordt vergoed vanuit de basisverzekering.
  • Sommige ouders gaan niet met hun kind naar de tandarts, omdat ze zich ervoor schamen dat ze zelf niet gaan. Een kindertandarts weet als geen ander hoe ze deze schaamte weg kunnen halen en geven daarmee het hele gezin een positieve impuls.

Samenvattend
Kindertandartsen zijn dé manier om drama’s in de tandartsstoel te voorkomen. Ook krijgen je kinderen thuis een stuk meer motivatie om tanden te poetsen. Kindertandartszorg is gratis. Voor duizenden kinderen in Dronten en omgeving wordt het door de komst van onze kindertandarts een stuk minder eng om naar de tandarts te gaan. We vertellen je doelgroep daar graag alles over.

Foto: © Tandartspraktijk Dronten

Event Warmte & Energie 2024

Deel dit bericht!

Tip de redactie!
Scan de code