Selecteer een pagina
Klanten voedselbank geïnformeerd over Witgoed Subsidieregeling

17 april 2024

Klanten voedselbank geïnformeerd over Witgoed Subsidieregeling

PERSBERICHT | Energie besparen kan al snel door oude witgoed apparaten te vervangen, dit zijn ‘energieslurpers’. Met de tijdelijke subsidieregeling witgoed is het ook voor huishoudens met een lager inkomen mogelijk om een oud apparaat te vervangen en zo energie te besparen. Jacob Verwijs, energiecoach in de gemeente Dronten, heeft afgelopen maanden klanten van de Voedselbank Dronten geïnformeerd over deze regeling.

Wie komt in aanmerking voor de subsidieregeling?
Huishoudens met hoge energielasten omdat apparaten veel energie verbruiken kunnen hiervoor in aanmerking komen. In een gesprek met een energiecoach wordt samen gekeken of de subsidieregeling van toepassing is.

Afspraak maken met een energiecoach
Een adviesgesprek met een energiecoach kunt u aanvragen via de website van Platform Duurzaam Nederland: www.platformduurzaamnederland.nl/aanvraag-energiecoachgesprek. Jacob Verwijs: “Ik ben afgelopen periode in veel huishoudens geweest voor een adviesgesprek. In bijna elk huishouden staat vaak één of meerdere energieslurpers. Het is zo jammer als men geen gebruikmaakt van de Witgoed Subsudieregeling. Inwoners die de aanvraag hebben gedaan en recht hebben op subsidie krijgen een tegoed van € 750 op de Pas van Dronten en kunnen daarmee bij Expert of vdZAAN een energiezuinig apparaat aanschaffen. Maak gebruik van de regeling!”

Foto: © De DronterReporter – Jacob Verwijs (rechts) en Jan Groenendijk van Voedselbank Dronten informeren klanten van de voedselbank over de regeling

Event Warmte & Energie 2024

Deel dit bericht!

Tip de redactie!
Scan de code