Selecteer een pagina
KNRM in het zonnetje gezet in Odd Fellows Boekwinkel Dronten

13 augustus 2023

KNRM in het zonnetje gezet in Odd Fellows Boekwinkel Dronten

PERSBERICHT | De Meerpaaldagen in Dronten is een jaarlijks evenement waar veel bezoekers op afkomen. Voor de Odd Fellows Boekwinkel in Dronten een uitgelezen moment om door middel van een cheque-uitreiking de Koninklijke Nederlandse Redding Maatschappij (KNRM) in het zonnetje te zetten.

Zaterdagochtend 12 augustus 2023, een kletsnatte, uitgestorven braderie in het centrum van Dronten. De enige activiteit komt van de standhouders die alle zeilen bijzetten om hun waren droog te houden. Twee vrijwillige bemanningsleden Dirk Smit en Rense Bakker (opstappers) en PR-man Teun Molenaar van KNRM station Urk zijn in hun reddingspakken naar Dronten gekomen om de cheque in ontvangst te nemen. Het blijft hozen van de regen, maar deze mannen zijn niet bang voor water…

Bij de uitreiking werd stilgestaan dat vele boekengevers, klanten en het team van enthousiaste vrijwilligers die het mogelijk maakten dat de Odd Fellows Boekwinkel vorig jaar zo’n € 60.000 aan goede doelen in binnen-en buitenland kon doneren. Ook dit jaar werden er al heel wat cheques uitgereikt. Bestuur en vrijwilligers van de Odd Fellows Boekwinkel zijn dankbaar voor het vertrouwen dat door de jaren heen in hen wordt gesteld. Dat vertrouwen is ook bij het mooie maar gevaarlijke reddingswerk cruciaal. Vertrouwen van bemanningsleden in elkaar tijdens een reddingspoging, vertrouwen in hun uitrusting, vertrouwen in de organisatie, vertrouwen in de maatschappij. En dat vertrouwen van de maatschappij heeft de KNRM zeker – in 2024 viert ze het 200-jarig bestaan – lukt het ieder jaar weer om met legaten en donaties, dus zònder subsidie, de begroting rond te krijgen.

Het is inmiddels alweer de derde donatie van de Odd Fellows Boekwinkel aan KNRM, de cheque van € 1500 werd dankbaar in ontvangst genomen. Het bleef hozen van de regen buiten, maar in de boekwinkel scheen de zon!

Foto: © Odd Fellows Boekwinkel Dronten

Event Warmte & Energie 2024

Deel dit bericht!

Tip de redactie!
Scan de code