Selecteer een pagina
Koningsdag 2024: Kleurfestijn in Stadscentrum Suydersee

20 april 2024

Koningsdag 2024: Kleurfestijn in Stadscentrum Suydersee

PERSBERICHT | 27 april wordt weer een dag vol leuke activiteiten. STADronten presenteert een kleurrijk programma voor jong en oud met als rode draad het thema Kleurfestijn. De ochtend begint met een aantal vaste activiteiten: zoals de Vrijmarkt in Stadscentrum Suydersee en het officiële deel met het vlag hijsen door de burgemeester op het Meerpaalplein waarbij de muzikale omlijsting wordt verzorgd door harmonie de Eendracht.

Kom ons helpen! Er zijn nog vrijwilligers nodig
Om Koningsdag 2024 tot een succes te maken en te zorgen da er geen activiteiten geschrapt hoeven te worden zijn we dringend op zoek naar vrijwilligers. Kom jij ons helpen? Stuur dan een e-mail naar: koningsdagstadronten@gmail.com.

Versierde fietsen
Dit jaar is er op veler verzoek wederom een lawaaioptocht. Er zijn twee opstap-punten: één bij de Regenboog en één bij het Wilgenhuis, aan de Giekstraat. Daar verzamelen we rond 9:30 uur om vervolgens in een stoet naar het Meerpaalplein te trekken. Dat is leuk voor jong en voor oud!

  • Route 1 Regenboog is dan als volgt: verzamelen op het Plein bij de Regenboog (via het Spectrum), dan rijden we door de Regenboog – uitgang Lijzijde/Oost – de Oost volgen en dan – links naar de Aakstraat en dan rechts via De Rede naar het Meerpaalplein
  • Route 2 Wilgenhuis – Verzamelen op het grasveld bij het Wilgenhuis aan de Giekstraat – rondje om het Wilgenhuis – Giekstraat volgen– rechtsaf naar de Baskenstraat – linksaf naar de Galjoenstraat – rechtsaf naar de Groenlandstraat – om de Steenbergen parkeerplaats en dan naar het Meerpaalplein

Na het officiële gedeelte starten we vanaf 11:00 uur met alle sport en spel activiteiten en er is muziek en dans..

Dit jaar is er ook weer een versierde stratenwedstrijd waar alle straten van de Gemeente Dronten aan mee kunnen doen. De mooiste versierde straat krijgt een prijs. STADronten organiseert dit samen met Samen Actief van Gemeente Dronten. Wil je nog meedoen: kijk dan op www.samenactief.nl en vul het deelname formulier in. Aanmelden kan tot en met zondag 21 april om 10.00 uur.

Op het Meerpaalplein is er een mooi kleurrijk programma voor de kinderen en de volwassenen. Zo dagen we iedereen uit bij de activiteiten van Zwaan Buitensport. Zwaan is één van de vaste sponsors van Koningsdag en verzorgt dit jaar weer een spannende klimbaan. Daarnaast is er nog een activiteit in de hoogte. Wie durft? Ook is Els van Ballonnenenmeer er weer en zij maakt de mooiste creaties als ballonnenartiest en er worden lekkernijen uitgedeeld aan de kinderen en zijn er twee springkussens. Een grote stormbaan zal dit jaar niet ontbreken, het is een stormbaan van maar liefst 18 meter lengte. De stormbaan in graffiti thema is erg kleurrijk en beschikt over diverse obstakels verdeeld over de hindernisbaan. De stormbaan is voorzien van toffe prints van spuitbussen, tekeningen en tags. Alsof dat nog niet genoeg staat er op een plein een giga glijbaan met strandthema Het grote kussen bestaat niet alleen uit een glijbaan, maar zit er een multiplay springkussen aan vast. En natuurlijk zijn de Flevo-Scouts er weer met een leuke activiteit op het Meerpaalplein. Als je dorst gekregen hebt van alle activiteiten, kun je bij de Oranje Limonade-koe een drankje nemen.

Nieuw is de samenwerking met het Kunstcollectief. Op diverse locaties op en rond het plein is het mogelijk om een katoenen cadeautasje te versieren met textielstiften. De tasjes kunnen na versieren gekocht worden voor € 1,50. De opbrengst gaat in zijn geheel naar het Kunstcollectief.

Voor de inwoners die wel graag Koningsdag vieren, maar voor wie het plein / het centrum te druk is, is Ontmoetingspark Buiten! geopend. Ook daar kunnen cadeautasjes versierd worden , is er een springkussen voor de kleinsten en zijn er tal van andere leuke dingen te doen.

De oude tractoren vereniging afdeling Flevoland is aanwezig met de meest uiteenlopende trekkers van de diverse bouwjaren. Deze zijn niet alleen te bewonderen, ook gaan ze in colonne door het dorp. De oude tractoren zijn opgesteld op de Rede bij de parkeerhavens.

Terug van weggeweest is de Flevo Truckertour; een tour door de polder bestemd voor kinderen en/of volwassenen uit de gemeente Dronten die gehandicapt zijn of een beperking hebben met truckers, die hiervoor belangeloos hun vrije dag opofferen. De motorrijders ook vrijwilligers zorgen voor onze veiligheid. Twee verpleegkundigen gaan mee voor de zekerheid van de passagiers, zij verrichten indien noodzakelijk verpleegkundige handelingen.

Gedurende de hele dag is er ook aandacht voor muziek en dans. On your feets verzorgt de hele dag het geluid bij de Kop van het Ruim. Op het Havenplein bij Moellies zijn de hele dag doorlopend artiesten te bewonderen. Joy4All verzorgt diverse dansoptredens op het Meerpaalplein van onder de luifel van de Meerpaal.

De plaatselijke horeca zal de terrassen voorzien van alle gemakken zodat u niets te kort hoeft te komen. Vanaf 11:00 uur starten alle activiteiten op het Meerpaalplein en het Stadscentrum Suydersee en de meeste activiteiten zullen tot 17.00 uur duren.

Namens STADronten wensen wij u allen een hele fijne feestdag toe!

Voor het volledige programma en actuele tijden wordt verwezen naar www.stadronten.nl. Helaas is de facebookpagina van STADronten momenteel buiten gebruik.

Event Warmte & Energie 2024

Deel dit bericht!

Tip de redactie!
Scan de code