Selecteer een pagina
Kunstmuseum M. brengt landschapskunst naar bewoners Coloriet de Regenboog

10 november 2023

Kunstmuseum M. brengt landschapskunst naar bewoners Coloriet de Regenboog

PERSBERICHT | Bewoners van Coloriet de Regenboog in Dronten ervaren van 13 tot en met 17 november Flevolandse landschapskunst op de woonzorglocatie. Door een Virtual Reality-bril zien de bewoners de kunstwerken van dichtbij. Dit alles wordt verzorgd in samenwerking met Kunstmuseum M. uit Almere.

“Door materialen te voelen en de activiteiten van de week af te stemmen op het thema, wordt het een echte beleving. Met een getraind team begeleiden we de bewoners bij de activiteiten die allemaal zijn afgestemd met Coloriet”, vertelt organisator Paméla Menzo van Kunstmuseum M.

Een bijzondere ervaring delen
“We zijn heel blij dat Coloriet de Regenboog een van de locaties is waar het project draait”, zegt Saskia Fack, welzijnscoach bij Coloriet de Regenboog. “Ook de bewoners kijken er enorm naar uit. Het is mooi om deze bijzondere ervaring zo met elkaar te kunnen delen.”

Van pilot naar groot project
“We hebben dit project vorig jaar bij andere zorgorganisaties als pilot gedraaid en dat was een groot succes. We kregen de vraag of we dit vaker deden en die wens deelden wij ook”, vertelt Paméla. “Ouderen die in een woonzorgcentrum wonen kunnen de landschapskunstwerken vaak niet zomaar bezoeken. Er moet veel omheen georganiseerd worden, of er is niet genoeg geld of mankracht. Het is zo mooi om hen wel de mogelijkheid te bieden om op een andere manier van de kunst te genieten. Daarom gaan we in 2023 en 2024 naar maar liefst tien zorglocaties, waarvan we vijf locaties van Coloriet bezoeken.”

Foto: © Daan Kooiman – Een bewoner bekijkt een kunstwerk via Virtual Reality

Event Warmte & Energie 2024

Deel dit bericht!

Tip de redactie!
Scan de code