Selecteer een pagina
Afvalcontainer

12 oktober 2023

Leefbaar Dronten wil toekomstgerichte inzet om restafval sneller te verminderen

PERSBERICHT | Bij de bespreking van de gemeentelijke begroting voor 2024 streeft Leefbaar Dronten naar een versnelling van de vermindering van restafval en het verkrijgen van duidelijkheid over de ontwikkelingen in Biddinghuizen en Swifterbant.

In het restafval zitten nog te veel waardevolle grondstoffen zoals GFT en etensresten. Dit kost de inwoners samen onnodig veel geld. Leefbaar Dronten wil 2024 benutten om samen met de gemeenteraad te bezien hoe de vermindering van restafval versneld kan worden. Dit mede omdat restafval in 2025 nog duurder wordt door een landelijke CO2-heffing op verbranding van afval.

Voor Biddinghuizen en Swifterbant vindt de partij het nodig dat er meer duidelijkheid komt over de ontwikkelingen in beide dorpen en welke prioriteiten daarbij gesteld moeten worden. In Biddinghuizen gaat het bijvoorbeeld om het vinden van een vaste plek voor de Tiny Houses en inloophuis De Kans, en het opnieuw ontwikkelen van het centrum en de entree van het dorp. Voor Swifterbant zijn er ontwikkelingen op het gebied van scholen en woningbouw.

Voor beide dorpen moet helder zijn wat er in 2024 gebeurt en welke plannen er voor de toekomst zijn. Dit vraagt volgens Leefbaar Dronten om een betere afstemming met beide dorpen.

Foto: © De DronterReporter

Event Warmte & Energie 2024

Deel dit bericht!

Tip de redactie!
Scan de code