Selecteer een pagina
Serviceplein FlevoMeerBibliotheek Dronten

29 september 2022

Leer over digitale vaardigheden en veiligheid in FlevoMeer Bibliotheek Dronten

Dag van de ouderen

PERSBERICHT | Op vrijdag 7 oktober vindt de Dag van de Ouderen plaats. Op deze dag kun je op het Serviceplein in de FlevoMeer Bibliotheek terecht voor drie presentaties rondom digitale vaardigheden. Het is een open inloop dus vooraf aanmelden is niet nodig. Daarnaast is er deze middag van 13.30 tot 16.30 in de Meerpaal ook een Beurs voor ouderen aanwezig met meerdere informatie-stands en activiteiten.

Digitale vaardigheden
Van 14.00 tot 14.30 uur kun je aanschuiven bij de presentatie “Hoe kan ik inloggen met de DigiD-app bij de belastingdienst?” Vanaf 1 oktober 2022 kun je alleen nog inloggen op ‘Mijn Belastingdienst’ met de DigiD app of met een sms-controle. Voor inloggen op ‘Mijn toeslagen’ geldt dit per 1 januari 2023. SeniorWeb geeft deze middag hierover uitleg en biedt hulp. Neem wel je laptop, mobiele telefoon, of tablet mee.

Veilig en bewust online
Het internet brengt de wereld dichter bij elkaar. Maar dat is niet volledig zonder risico’s. Wat zijn deze risico’s, en hoe bescherm je jezelf hiertegen? Van 15.00 tot 15.30 uur kun je een voorproefje nemen van deze workshop, die uitgebreider wordt gegeven op 11 november 2022.

Online kopen en verkopen
Gelukkig kun je bij veel webwinkels met een gerust hart een bestelling plaatsen. Maar hoe weet je zeker of een webshop betrouwbaar is? Hoe kun je veilig online shoppen? En waar moet je op letten bij het verkopen van spullen op websites zoals Marktplaats? Van 16.00 tot 16.30 uur kun je een eerste indruk krijgen van deze cursus die op 6 januari 2023 wordt gegeven.

Over de Dag van de Ouderen
Sinds 1990 is de Dag van de ouderen een jaarlijks terugkerend evenement op de eerste vrijdag van oktober. Nationaal wordt de dag ingeluid met een voorleeslunch op NPO1. Door het hele land worden voor de ouderen activiteiten georganiseerd.

Event Warmte & Energie 2024

Deel dit bericht!

Tip de redactie!
Scan de code