Selecteer een pagina

8 november 2022

Leerlingen Almere College Perron doen mee aan de drinkwater challenge

PERSBERICHT | Afgelopen week deden leerlingen van Almere College (locatie Het Perron Dronten) mee aan de drinkwater challenge. Dit houdt in dat de leerlingen (en docenten) een week lang alleen maar water drinken en daarmee energiedrankjes en zoete drankjes laten staan. Met deze actie wil Almere College (locatie Het Perron Dronten) in samenwerking met het JOGG Dronten, met leerlingen op een uitdagende en speelse manier aan de slag met het thema gezonde leefstijl.

De week werd afgetrapt met het uitdelen van bidons, zodat het voor de leerlingen makkelijker wordt gemaakt om water te drinken. Daarnaast kregen ze les van diëtistenpraktijk Eet Oké over de hoeveelheid suiker in verschillende drankjes en konden ze op woensdag tijdens de pauze hun eigen gezonde smaakwater bij elkaar fietsen op de ‘’smoothie fiets’’.

Eerder was Het Perron Dronten al bezig binnen dit thema. Zo hebben ze eerder deze challenge uitgevoerd, ontvingen ze van het JOGG Dronten een watertappunt en hebben ze het drinkwater beleid verandert in de school. ‘’Leerlingen drinken door deze acties makkelijker en vaker water en wij zien als docenten echt een cultuurverandering daarin’’, aldus Tiny Haasjes, leerlingcoördinator Almere College, Het Perron Dronten.

Foto’s: © De Meerpaal

Leerlingen Almere College Perron doen mee aan de drinkwater challenge

Event Warmte & Energie 2024

Deel dit bericht!

Tip de redactie!
Scan de code