Selecteer een pagina
Maak je eigen game met Bloxels

27 juli 2023

Maak je eigen game met Bloxels in bieb Biddinghuizen

PERSBERICHT | Je vindt het hartstikke leuk om videospellen te spelen. Nog leuker is het om een spel te spelen die je helemaal zelf hebt ontworpen! Maar wat maakt een spel nou eigenlijk goed? Tijdens de workshop ga je in tweetallen bedenken welke spelelementen niet mogen ontbreken en maken jullie een prototype. Door deze uit te testen en aan te passen, creëren jullie samen de perfecte 2D-game. Deze workshop is op donderdag 10 augustus van 14.00 tot 15.30 uur in FlevoMeer Bibliotheek Biddinghuizen.

Bloxels
De Mario Brothers©, wie kent ze niet? Mario Bros© is een platformspel. Tijdens de workshop Bloxels ga je in tweetallen aan de slag en leer je hoe je zelf een platformspel kunt ontwerpen. Bloxels zijn gekleurde blokjes waarmee je het spel ‘tekent’ op een soort kralenplank. De verschillende kleuren staan voor verschillende onderdelen in het spel, roze blokjes stellen bijvoorbeeld lava voor. Als je klaar bent met een level dan scan je dit met de tablet. Vervolgens kun je in je eigen computerspel op avontuur!

21- eeuwse vaardigheden
De maatschappij verandert door technologie en digitalisering van een industriële naar een kennis- en netwerksamenleving. Een gevolg is bijvoorbeeld dat meer mensenwerk wordt gedaan door machines. En bij steeds meer werk worden computers en ICT gebruikt. Werk verandert, functies veranderen. Kinderen hebben 21-eeuwse vaardigheden nodig om hierop voorbereid te zijn.
FlevoMeer Bibliotheek stimuleert en ondersteunt deze nieuwe basisvaardigheden.

Tickets
Kaarten voor de workshop Bloxels kosten €5,00 voor niet leden en € 4,00 voor leden. Deze zijn te krijgen via www.flevomeerbibliotheek.nl (http://www.flevomeerbibliotheek.nl/). Er is plaats
voor maximaal 10 kinderen, vol = vol.

Foto: © FlevoMeer Bibliotheek

Event Warmte & Energie 2024

Deel dit bericht!

Tip de redactie!
Scan de code