Selecteer een pagina
Open Hof Dronten

21 november 2023

MeerSamen / Coalitie ZamenEen: ideeën gezocht voor ontmoetingsplekken

PERSBERICHT | Tijdens een inspiratiebijeenkomst op donderdagmiddag 30 november gaat MeerSamen op zoek naar nieuwe ideeën om eenzaamheid te bestrijden. Naast de partners uit de Coalitie ZamenEen worden ook inwoners uitgenodigd om suggesties aan te leveren.

“Iedereen die ideeën heeft is welkom. Vorig jaar hadden we ook een mooie groep bij elkaar en daar zijn toen veel creatieve ideeën ontstaan.” Yvon Bus van MeerSamen denkt met plezier terug aan de eerste inspiratiebijeenkomst van eind 2022. Die sessie was zeer succesvol, vervolgt Bus. “Er is toen een basis gelegd voor de MeerSamenDoen activiteitenagenda en de huiskamerbijeenkomsten van “het Bakkie” in het Denksportcentrum. En ook de activiteiten voor thuisblijvers in de Zomerweken zijn te herleiden tot die eerste inspiratiebijeenkomst.”

Frisse ideeën
Tijdens de inspiratiesessie op donderdagmiddag 30 november gaan inwoners en maatschappelijke partners in een ongedwongen sfeer met elkaar in gesprek over het belang en de invulling van meer ontmoetingsplekken in de gemeente Dronten. Bus: “We zijn voor volgend jaar op zoek naar nieuwe frisse ideeën. We horen vaak van bewoners dat er behoefte is aan meer ontmoetingsplekken. Tijdens de inspiratiebijeenkomst willen we helder krijgen hoe een geschikte ontmoetingsplek er uit moet zien en wat inwoners verwachten van een ontmoetingsplek. En ook, zeker niet in de laatste plaats, op welke manier inwoners en organisaties er samen voor kunnen zorgen dat een ontmoetingsplek succesvol wordt en blijft. En dan komen er hopelijk ook suggesties voor zaaltjes en andere geschikte ruimtes.”

De Inspiratiebijeenkomst vindt plaats op donderdag 30 november en begint om 13.30 uur. Locatie is De Open Hof aan De Zuid 2 in Dronten. De bijeenkomst wordt omstreeks 17 uur afgesloten met een borrel en bitterballen. Wie mee wil doen aan de inspiratiebijeenkomst kan zich aanmelden bij Yvon Bus op 06 1967 3727 (bellen of WhatsApp) of yb@meersamen.nu.

Foto: © De DronterReporter

Event Warmte & Energie 2024

Deel dit bericht!

Tip de redactie!
Scan de code