Selecteer een pagina
MeerSamen lanceert activiteitenpagina MeerSamenDoen

23 april 2023

MeerSamen lanceert activiteitenpagina MeerSamenDoen

PERSBERICHT | Onder de alleszeggende naam MeerSamenDoen lanceert MeerSamen een internetpagina met een overzicht van sociale activiteiten in Biddinghuizen, Dronten en Swifterbant (meersamen.nu/meersamendoen). Handig voor iedereen die wel eens het huis uit wil voor een beetje actie, creativiteit of gezelligheid. En ook een handig hulpmiddel voor organisatoren.

“Er wordt in onze gemeente heel veel georganiseerd maar een goed overzicht was er nog niet”, vertelt Yvon Bus van MeerSamen. “De wens om zo’n overzicht te maken kwam vorig jaar bovendrijven tijdens een ideeënsessie. En amper 4 maanden later is MeerSamenDoen een feit.”
Al direct bij de start is de website goed gevuld met meerdere activiteiten op alle data in de komende weken. En de variatie is groot: wandelen, seniorentennis, samen lunchen of koffiedrinken, klaverjassen, creatieve en technische workshops en nog veel meer. Bezoekers van de website kunnen handig zoeken op woonplaats, dag van de week, wel/geen kosten en op trefwoorden zoals creatief, ontdekken, sportief, ontmoeten, wandelen en samen eten.

Activiteiten aanmelden
Wat alle activiteiten op MeerSamenDoen verbindt is het trefwoord ‘ontmoeten’. “Klopt”, zegt Yvon Bus. “Veel organisaties binnen de gemeente Dronten werken aan de bestrijding van eenzaamheid. Bij alle activiteiten op MeerSamenDoen komen de deelnemers andere mensen tegen. En het contact ontstaat tijdens een activiteit die je zelf leuk vindt. Het is dus heel laagdrempelig. En vrijblijvend.”

De website MeerSamenDoen is niet alleen een handige plek voor mensen die iets willen ondernemen, het is ook een mooi instrument voor de partijen die de activiteiten organiseren. “Via MeerSamenDoen bereik je makkelijk een grote doelgroep. Dat stimuleert de deelname en dat is weer positief voor de organisator. Die blijft gemotiveerd om dingen te organiseren.” Via Facebook en nieuwsbrieven worden nieuwe activiteiten onder de aandacht gebracht.

Yvon Bus roept organisaties en instellingen uit Biddinghuizen, Dronten en Swifterbant op om hun activiteiten aan te melden voor MeerSamenDoen op mailadres yb@meersamen.nl . Ook particulieren die een activiteit willen organiseren, kunnen die aanmelden. “Er zijn twee belangrijke spelregels”, besluit Yvon. “De activiteit moet iets sociaals hebben en ontmoeting stimuleren. En het mogen geen commerciële activiteiten zijn. Maar een bijdrage in de kosten vragen is geen probleem.”

Foto: © MeerSamen

Event Warmte & Energie 2024

Deel dit bericht!

Tip de redactie!
Scan de code